Programi profesional i studimit në Dizajn dhe Zhvillim Software ka si qëllim të përgatisë profesionitë në fushën e zhvillimit, testimit dhe mirëmbajtjes së aplikacioneve software. Gjatë këtij cikli studimit studentët kanë mundësinë të njihen me një gamë të gjërë gjuhësh programimi dhe qasjesh të përdorura si dhe një panoramike e përgjithshme e disa nga njohurive bazë mbi teknologjinë e informacionit si kompjuterat, rrjetat, siguria etj. Ky program studimi ka një fokus të veçantë në gjuhët e programimit duke studiuar në veçanti disa nga gjuhët më të përdorura të programimit dhe që mbulojnë një gamë të gjërë të qasjeve të përdorura.
 
 
 

Informacione të Detajuara

 
 
 
 
 
 
Kohëzgjatja:
2 Vite

 
 
 
 
 
 
 
Numri i ECTS
120 ECTS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Formati
Full- time
 
 
 
 
 
 
 
Gjuha
Shqip
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gjuhët qëtrajtohen gjatë këtij cikli studimi janë: C si paraprije e njohurive bazë të programimit dhe përdorimi i saj nësistemet me komputacion të lartë (High Performance Computing), Java si përfaqësuesja më e denjë e familjes së gjuhëve të orientuara në objekte (Object Oriented Programming) e cila ka një përdorim mjaft të gjërë në sajë të fleksibilitetit dhe pavarsisë nga platformat e ekzekutimit; HTML/CSS për programin front-end në Web, PHP për programimin back-end në Web, SQL për menaxhimin e bazave të të dhënave, Shell Script për menaxhimin e sistemeve operative, etj. Të diplomuarit mund të punojnë në sektorë të ndryshëm, jo vetëm në kompanitë të cilët merren në mënyrë të drejpërdrejtë në zhvillimin e aplikacioneve software (siç njihen ndryshe edhe Software House) të cilët së fundmi janë gjithnjë e më të shumtë në treg por edhe në kompani si: bankat apo institute kredie, institucione publike dhe private që kanë sisteme informatike në menaxhimin e shërbimeve, në industrinë e lehtë dhe të rëndë nëmenaxhimit e sistemeve të kontrollit në procesin e punës. Një tjetër mundësi e cila po merr një përhapje të gjërë është vetëpunësimi apo punësimi në distancë siç njihet ndryshe, freelancer.
Shumë të rinj me ide biznesi po krijojnë startup-et e tyre te cilat po marrin një vëmendjetë veçantë në tregun e sotëm dhe mbështetje financiare nga kompani të mëdha apo fonde nga institucione publike kombëtare dhe ndërkombëtare. Kjo mundësi nuk është ekskluzive për ato që kanë ide biznesi. Kompetencat e fituara mundësojnë edhe punësimin në distancë për kompani që e mundësojnë atë duke krijuar një fleksibilitet në menaxhimin e kohës dhe punës.
 
 
 

Shkarko duke klikuar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

 
 

Stafi Akademik në programin profesional në Dizajn dhe zhvillim software

 
 

 

Kontakte të nevojshme

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Përgjegjës Departamenti

 
Dr. Elton Domnori
 
 
 
 
 
edomnori@umt.edu.al
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koordinator i Programit

 
Dr. Elton Domnori
 
 
 
 
 
edomnori@umt.edu.al
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Evente në UMT

 
Artikujt e fundit
Mobiliteti dhe kohëzgjatja e bursave:Studentët do të studiojnë semestrin e parë/dytë të vitit akademik 2022-2023 në universitetin pritës (4 muaj).Kush mund të aplikojë?Mund të aplikojnë studentët e ciklit bachelor (viti II dhe III) në programet e mëposhtme:- Administrim Biznesi;- Financë;- ...
Lexo më shumë...
Universiteti Metropolitan Tirana (UMT) shpall hapjen e regjistrimeve për programin e ciklit të tretë të doktoraturës në “Inteligjencë Artificiale dhe Sisteme Inteligjente” të ofruar nga Fakulteti i Shkencave Kompjuterike dhe IT. Kandidatët që do të ndjekin programin e studimit doktoral do të kenë ...
Lexo më shumë...
Start-Up City, festivali i ideve të biznesit i kthyer në referencë për të rinjtë shqiptarë, përmbylli edicionin e tij të katërt. Pas një organizimi tre mujor ku aplikuan 62 ide biznesi nga nxënës dhe të rinj, në ceremoninë finale u kurorëzuan edhe fituesit e këtij edicioni, të organizuar si çdo vit ...
Lexo më shumë...