Metropolitan Incubator është pjesë e Qendrës Metroresearch dhe Universitetit Metropolitan Tirana. Këtu, studentët dhe të rinjtë e talentuar kanë mundësinë të krijojnë një Start-Up dhe t’i finalizojnë idetë me një produkt përfundimtar, i cili mund të jetë një produkt softuerik ose dhe në fusha të tjera si ndërtim, ekonomi, shkencë etj. Në bashkëpunim me
Qendrën Metroresearch dhe Universitetin “Metropolitan Tirana”, ofron mbështetje teknike dhe këshillim akademik për studentët që dëshirojnë të finalizojnë idetë e tyre.

Metropolitan Incubator është inkubatori i parë “On Campus” në rrethin e universiteteve dhe organizatave shqiptare. Aksesi në inkubator i jepet studentëve më të talentuar me ide inovative. Kjo e bën inkubatorin një urë lidhëse mes kompanive vendase dhe të huaja si edhe institucioneve të tjera, duke përfshirë Universitetin Metropolitan Tirana me studentët, stafin akademik, stafin administrativ etj.

Kjo qendër inovacioni ka si qëllim parësor të sajin të jetë forca lëvizëse në komercializimin e ideve të sipërmarrësve të rinj në mënyrë që të respektohen mundësitë e barabarta dhe të stimulohen projektet orgjinale dhe inovative.

Metropolitan Incubator ka disa start up-e të regjistruara aktualisht, si më poshtë:
 
SHORT PRESENTATION: Apollonia in your desktop

Skuadra e quajtur "Make Burek Not War" u shpall fituese në Hackathon-in ViaEgnatia2.0 të organizuar nga Aleanca Franceze në Tiranë dhe Ambasada e Francës në Shqipëri, me pjesëmarrjen e tetë universiteteve.

Shkuadra u mentorua nga Elona Çera, pedagoge në Universitetin Metropolitan Tirana dhe koodinatore në Metropolitan Incubator. Aktualisht skuadra fituese po mentorohet nga METINC për të zhvilluar idenë dhe për ta kthyer atë në një produkt apo Startup.

Mund të shihni edhe videon e projektit.
 
“Merrteknik.al” është një platformë online që ofron shërbime teknike dhe mekanike në shtëpi ose biznese të ndryshme. Elektricistë, hidraulikë, bojaxhi, teknikë të pajisjeve elektronike etj. do jenë në shërbim të klientëve. Platforma është lehtësisht e aksesueshme, nëpërmjet rrjeteve sociale dhe në ...
...
“ARTI’ZANA” operon në treg prej disa vitesh duke ofruar produkte me motive tradicionale të përziera me dizenjo moderne. Qëllimi i saj ështe ofrimi i tyre me shumicë, si dhe të personalizuara me emra, logo apo çfarëdolloj përmbajtjeje që klienti kërkon, teksa ruhet tradita e të parëve tanë. Start-...
...
Qëllimi i idesë së “ART DOR” është prodhimi dhe shitja e produkteve moderne duke i dizenjuar me elementë tradicionalë të trashëgimisë sonë kulturore. Ofrohet një katalog nga i cili klientët mund të përzgjedhin, duke e bërë më të lehtë krijimin e një shporte produktesh. Start up-i është ende në fazë ...
...
Qëllimi i idesë së “B2B” është krijimi i një ferme akrepash, që do të jetë në funksion të prodhimit të barnave farmaceutike. Helmi i akrepit, i nxjerrë në provëza do i shitet kompanive prodhuese të barnave. Start up-i është në fazë ideje dhe grupi i interesit që synon janë kompanitë e prodhimeve ...
...
“Hora Artizanal” është një biznes artizanati, që operon në treg prej 10 vitesh. Ajo ofron produkte origjinale të punuara me dorë, si dhe riciklim të atyre tradicionale. Gama e gjerë e asaj që prodhohet fillon që nga bizhuteritë më gurë natyralë,orenditë shtëpiake, punimet me kryq apo me grep, e ...
...
Qëllimi i idesë së “Hydroponics” është zgjidhja sa më efikase e një nga problemeve më të mëdha të shoqërisë sot: cilësia e ushqimeve. Duke ditur që rritja normale e produkteve në tokë ka shumë peripeci, fshatarët përdorin pesticide që të arrijnë më shumë prodhim në një kohë të shkurtër. Për këtë, ...
...
iPRAlbania është një platformë online në fushën e Gazetarisë, Marrëdhënieve me Publikun dhe Marketingut, që ka si qëllim kontributin në këto fusha studimi me informacion dhe publikime për t’i ardhur në ndihmë studentëve dhe profesionistëve të rinj të cilët aktualisht kanë një mungesë të theksuar të ...
...
Qëllimi i idesë së “LEAD” është lehtësimi i blerjeve të produkteve dhe shërbimeve të ndryshme. Për çdo përdorues të aplikacionit do të ofrohen blerje komode dhe me leverdi. Blerësit i rekomandohen produkte në bazë të preferencave dhe vendndodhjes më të afërt të dyqaneve dhe shërbimeve. Gjithashtu, ...
...
“Me to University” është një start up që do ofrojë një platformë të qëndrueshme shërbimesh për sudentët që dëshirojnë të studiojnë jashtë vendit dhe anasjelltas, si dhe një agjensi ndërmjetësuese për universitetet, organizatat e bursave të studimit apo ofruesve të akomodimit, për të lehtësuar ...
...
Qëllimi i idesë së “Papilon’s Farm” është prodhimi i mishit të lepurit duke ndërtuar një fermë. Prej disa kohësh, merret me ushqimin dhe rritjen e disa lepujve në kushte cilësore, për t’i tregtuar në vijim. Start upi është  në fazë zhvillimi dhe implementimi dhe grupi i interesit që synon janë ...
...