StartUp City

 
“StartUp City” është vendi ku studentët dhe të rinjtë mund t’i zhvillojnë idetë e tyre të biznesit, duke i prezantuar përballe një jurie prestigjioze. Ky kompeticion synon të ndihmojë të gjithë të rinjtë novator me shpirt sipërmarrës që të realizojnë dhe prezantojnë idetë e tyre të biznesit.“Start Up City” shton vlerë në ekosistemin e sipërmarrjes dukendihmuar startup-et të rriten dhe të pozicionohen në treg.

Në edicionin e tij të katërt, StartUp City vjen si bashkëpunim mes Universitetit Metropolitan Tirana, Metropolitan Incubator dhe Fakultetit të Ekonomisë, Universiteti i Tiranës nën kujdesin e World Business Angels Forum Albania.

StartUp City 4 do të zhvillohet në tre muaj dhe do të kulmojë me prezantimin final dhe aktivitetin gala në datën 25 Maj 2022.
 

 
 
 

Kush mund të aplikojë?

 
Çdokush që ka një IDE novatore biznesi, nga të rinjtë e çdo moshe në Shqipëri dhe në Kosovë.

Çmimet për pjesëmarrësit:

Vendi i parë – 2500 euro

Vendi i dytë – 1000 euro

Vendi i tretë – Mentorim dhe inkubim në Metropolitan Incubator

Çmimi Best Pitch

Çmimi Best Woman Entrepreneur

Çmimi Sipërmarrësi Individual – Bursë studimi 100% në Universitetin Metropolitan Tirana

Çmimi Best Teen -
Bursë Njëvjeçare në TUMO Tirana

Çmimi Best Social Entrepreneur

 

 
 
 

Data të rëndësishme

 
Regjistrimet e aplikantëve do të fillojnë nga data 15 Mars dhe do të jenë të hapura deri në datë 5 Maj 2022, ora 23:59.

Me mbylljen e fazës së aplikimeve, një juri e përbërë nga ekspertë nga Metropolitan Incubator, UMT dhe Fakulteti i Ekonomisë-UT do të shpallin në datën 10 Maj idetë finaliste.

Finalistët do të jenë pjesë e një Bootcamp-i dy ditor në datat 16-17 Maj. Eventi përmbyllës do të organizohet në datën 25 Maj.
 
 
 

Procesi i aplikimit

 
Për t’u bërë pjesë e StartUp City, aplikantët duhet të dorëzojnë brenda datës 5 Maj një prezantim PowerPoint në gjuhën angleze, i cili duhet të përmbajë:

  • Problemi – Çfarë problemi po zgjidhni apo çfarë nevoje po përmbushni?
  • Zgjidhja – Përshkrim i shkurtër i produktit apo shërbimit
  • Tregu– madhësia e tregut
  • Konkurenca - pozicionimi përballë konkurentëve
  • Modeli financiar i biznesit – Si do gjenerohet fitim? Struktura e kostos dhe rrjedhat e të ardhurave
  • Ekipi – Skuadra dhe rolet e tyre
  • Roadmap – Plani për të ardhmen
  • Call to Action – Çfarë nevoje keni?

Prezantimi në PowerPoint duhet dërguar në adresën e email startupcity@umt.edu.al
deri në 5 Maj. Koha e Prezantimit për secilën ide do të jetë 5 minuta shoqëruar me 3 minuta Q&A nga juria.

 
 
 

Juria e StartUp City 3:

 
 

Edicionet e kaluara të StartUp City

 
 
 

Start-Up City 1

 
 
 
 

Start-Up City 2

 
 
 
 

Start-Up City 3

 
 
 
 
 
 
 

Partnerë zyrtarë Start-Up City 3:

 
 
 
 

Network partners

 
 
 
 
 

Organizuar nga: