The purpose of the 2-year professional program in Topography and GIS is to prepare qualified specialists in the field of topography, who will provide their expertise in construction sites or the application of maps and plans related to the infrastructure of important projects. Such as road segments, dams, irrigation works, etc.
In this program, students acquire theoretical knowledge along with practical skills to use the latest technologies efficiently. At the end of this program, the
 
 
 

Detailed Information

 
 
 
 
 
 
Duration
2 Years

 
 
 
 
 
 
 
ECTS Number
120 ECTS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Format
Full- time
 
 
 
 
 
 
 
Language
Albanian
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
student will be able to create and interpret maps, realize networks and diegetic processes, perform professional engineering measurements, use modern high precision instruments for measuring and recording distances, angles, heights as well as also use advanced positioning devices such as Global Positioning System (GPS). Upon completion of their studies, graduates will have the opportunity to become part of the labor market in public and private institutions. They can work in the departments of public works, cadasters, privatization offices, Alumina, in municipalities, etc.
They can also contribute with their expertise to companies that focus on the construction of infrastructure facilities, construction of various buildings, construction of electrical networks, gas or water supply, construction and maintenance of facilities of special importance such as hydropower plants, oil deposits or gas etc.
 
 
 

Download

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

 
 

ACADEMIC STAFF IN PROFESSIONAL PROGRAM IN TOPOGRAPHY AND GIS

 
 

 

Necessary contacts

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Head of Department

 
Dr. Nikolla Nika
 
 
 
 
 
nnika@umt.edu.al
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Program Coordinator

 
Msc. Anxhela Lama
 
 
 
 
 
alama@umt.edu.al
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Recent posts
Mobiliteti dhe kohëzgjatja e bursave:Studentët do të studiojnë semestrin e parë/dytë të vitit akademik 2022-2023 në universitetin pritës (4 muaj).Kush mund të aplikojë?Mund të aplikojnë studentët e ciklit bachelor (viti II dhe III) në programet e mëposhtme:- Administrim Biznesi;- Financë;- ...
Read more...
Universiteti Metropolitan Tirana (UMT) shpall hapjen e regjistrimeve për programin e ciklit të tretë të doktoraturës në “Inteligjencë Artificiale dhe Sisteme Inteligjente” të ofruar nga Fakulteti i Shkencave Kompjuterike dhe IT. Kandidatët që do të ndjekin programin e studimit doktoral do të kenë ...
Read more...
Start-Up City, festivali i ideve të biznesit i kthyer në referencë për të rinjtë shqiptarë, përmbylli edicionin e tij të katërt. Pas një organizimi tre mujor ku aplikuan 62 ide biznesi nga nxënës dhe të rinj, në ceremoninë finale u kurorëzuan edhe fituesit e këtij edicioni, të organizuar si çdo vit ...
Read more...