Në programin 2-vjeçar profesional në Sisteme dhe pajisje elektrike studenti fiton aftësi për të instaluar, monitoruar dhe testuar një sistem elektrik; aftësi në instalimin, implementimin dhe ndjekjen e punimeve elektrike në objekte të ndryshme; aftësi për të mirëmbajtur rrjete elektrike në objekte të ndryshme civile apo publike, si edhe implementim të sistemeve inteligjente dhe pajisjeve të kontrollit.
Kërkesat në tregun e punës për profesionistët e elektricitetit janë gjithnjë e në rritje dhe për më tepër po këto kërkesa po bëhen gjithnjë e më specifike për shkak të zhvillimit shumë të shpejtë të teknologjisë dhe të integrimit të nje niveli të caktuar ndërmjet elektricitetit, elektronikës dhe programeve software-ike.
 
 
 

Informacione të Detajuara

 
 
 
 
 
 
Kohëzgjatja:
2 Vite

 
 
 
 
 
 
 
Numri i ECTS
120 ECTS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Formati
Full- time
 
 
 
 
 
 
 
Gjuha
Shqip
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
po këto kërkesa po bëhen gjithnjë e më specifike për shkak të zhvillimit shumë të shpejtë të teknologjisë dhe tëintegrimit të nje niveli të caktuar ndërmjet elektricitetit, elektronikës dhe programeve software-ike. Rrjedhimisht, mungesa e profesionistëve të mirëfilltë që i justifikojnë këto kërkesa është një fenomen që vendi ynë dhe rajoni po e vuajnë vitet e fundit. Ky program profesional studimi ben te mundur dhënien e mundësisë për punësim konkret ndaj studentëve duke iu përgjigjur kërkesave të tregut në fjale dhe duke pasur aftësipraktike të përftuara nga laboratorët e institucionit. Këto të fundit përbëhen në disa platforma fizike të teknologjise së kohës që u shërbejnë studentëve për të krijuar urën lidhëse ndërmjet njohurive teorike dhe atyre praktike si përgjigje ndaj kërkesave që mund të kenë kompanitë e ndryshme në pozicionet e punës.
 
 
 

Shkarko duke klikuar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

 
 

Stafi Akademik në programin profesional në Sisteme dhe Pajisje Elektrike

 
 

 

Kontakte të nevojshme

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Përgjegjës Departamenti

 
Prof. Dr. Jakup Agalli
 
 
 
 
 
jagalliu@umt.edu.al
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koordinator i Programit

 
Msc. Virtyt Lesha
 
 
 
 
 
vlesha@umt.edu.al
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Evente në UMT

 
Artikujt e fundit
UMT solidarizohet me Ukrainën, ofron dhjetë bursa studimi për studentët ukrainasUniversiteti Metropolitan Tirana do të ofrojë dhjetë bursa studimi për studentët ukrainas që do të qëndrojnë në Shqipëri si rezultatat i agresionit rus ndaj popullit ukrainas. Në një takim në Ambasadën e Ukrainës në ...
Lexo më shumë...
Universiteti Metropolitan Tirana (UMT) shpall hapjen e regjistrimeve për programin e ciklit të tretë doktoral në “Inteligjencë Artificiale dhe Sisteme Inteligjente” të ofruar nga Fakulteti i Shkencave Kompjuterike dhe IT.  Kandidatët që do të ndjekin programin e studimit doktoral do të kenë ...
Lexo më shumë...
Universiteti Metropolitan Tirana pas suksesit të edicionit të parë të Kurseve të Sipërmarrjes Sociale ,në kuadër të projektit për themelimin e Inkubatorit Social MetSInc (Metropolitan Social Incubator) të bashkëfinancuar nga Agjencia Universitare e Frankofonisë, shpall nisjen e  “Kurseve të ...
Lexo më shumë...