Lajme & Aktivitete

UMT shpall listat e aplikantëve të raundit të tretë për vitin akademik 2020-2021

Universiteti Metropolitan Tirana shpall listat e renditjes së studentëve që kanë përzgjedhur programet bachelor dhe profesionale në portalin e Maturës Shtetërore në aplikimin e raundit të tretë për të vazhduar studimet e larta në vitin akademik 2020-2021.Maturantët fitues duhet të paraqiten në ...
Lexo më shumë...

UMT shpall listat e aplikantëve të raundit të dytë për vitin akademik 2020-2021

Universiteti Metropolitan Tirana shpall listat e renditjes së studentëve që kanë përzgjedhur programet bachelor dhe profesionale në portalin e Maturës Shtetërore për të vazhduar studimet e larta në vitin akademik 2020-2021. Maturantët duhet të paraqiten në Universitetin Metropolitan Tirana nga data ...
Lexo më shumë...

Shtëpia e rindërtuar nga UMT, Çukaj: Forca e solidaritetit më e madhe se forca e tërmetit

Një vit pas tërmetit të 21 shtatorit në Picallë është inaguruar shtëpia e familjes Stafa, e cila për shkak të dëmtimeve u shpall e pabanueshme. Rindërtimi i kësaj shtëpie është një kontribut i Universitetit Metropolitan Tirana, nën kujdesin e Presidentit Ing. Arjan Çukaj. Gjatë vizitës në Picallë, ...
Lexo më shumë...

Marrëveshja mes UMT dhe Credins Bank, mundësi për financimin e studimeve me zero interes

Universiteti Metropolitan Tirana ka finalizuar marrëveshjen e bashkëpunimit me Bankën Credins, duke mundësuar kredi për studentët me 0% interes. Sipas kësaj marrëveshje, studenti paguan plotësisht studimet e tij me këste, por interesi dhe komisioni i kredisë paguhen nga universiteti.Nën kujdesin e ...
Lexo më shumë...

Panairi “Work&Study” 2020, UMT dhe Metropolitan Incubator në mbështetje të ideve inovative

Panairi “Work&Study” ka përmbyllur këtë të dielë edicionin e tij të 11-të duke u konfirmuar si një ndër eventet më të rëndësishme kushtuar arsimit të lartë dhe lidhjes së universiteteve me tregun e punës. Si çdo vit, Universiteti Metropolitan Tirana ishte pjesë e këtij panairi, i organizuar nga ...
Lexo më shumë...

UMT shpall listat e aplikantëve të raundit të parë për vitin akademik 2020-2021

Universiteti Metropolitan Tirana shpall listat e renditjes së studentëve që kanë përzgjedhur programet bachelor dhe profesionale në portalin e Maturës Shtetërore për të vazhduar studimet e larta në vitin akademik 2020-2021.Maturantët duhet të paraqiten në Universitetin Metropolitan Tirana nga data ...
Lexo më shumë...

Laboratori i FPGA në UMT në dispozicion të studentëve dhe kërkimit shkencor

FPGA-të (Field Programmable Gate Arrays) janë pajisje gjysmë-përcjellëse të bazuara në matrica Blloqesh Logjike të Konfigurueshme (CLB) të lidhura përmes linjave të programueshme. Gjithashtu, FPGA-të mund të ri-programohen në funksion të një aplikacioni apo funksionaliteti të dëshiruar pas ...
Lexo më shumë...

UMT fiton projektin e përbashkët me Université Paris-Est Créteil

Në kuadër të bashkëpunimit mes Universitetit Metropolitan Tirana (UMT) dhe Université Paris-Est Créteil (UPEC) në Francë është zyrtarizuar marrëveshja për një projekt të përbashkët akademik dhe shkencor, pjesë e programit Erasmus+. (Link: https://intranet.u-pec.fr/upec... ) Falë këtij partneriteti ...
Lexo më shumë...

Dy programe të reja profesionale për vitin e ri akademik në UMT

Ofertës akademike të Universitetit Metropolitan Tirana i shtohen edhe dy programe të reja profesionale dy-vjeçare për vitin e ri akademik 2020-2021. Programet e reja janë “Dizajn dhe Zhvillim Software” dhe “Sistem dhe pajisje elektrike”, pjesë e Fakultetit të Shkencave Kompjuterike dhe IT.Studentët ...
Lexo më shumë...

Mundësi për të ndjekur shkollën verore në Universitetin Perëndimor të Timisoarës

Për të gjithë ata që kërkojnë një eksperiencë të re akademike, Universiteti Perëndimor i Timisoarës në Rumani organizon shkollën verore online për studentët e ciklit Bachelor dhe Master. Shkolla verore do të ofrojë kurse multi dhe ndër disiplinore në datat 31 Gusht – 13 Shtator 2020.Universiteti ...
Lexo më shumë...

Anketa me studentët, suksesi i mësimit online në UMT dhe strategjia për vitin e ri akademik

Situata e pandemisë globale shkaktoi paqartësi dhe pasiguri për të ardhmen në sistemin arsimor, duke sjellë kalimin e proceseve akademike nga auditorët në platformat online. Universiteti Metropolitan Tirana ishte universiteti i parë që në muajin mars, menjëherë pas masave të njoftuara nga Këshilli ...
Lexo më shumë...

UMT bashkëpunim me disa universitete evropiane, së shpejti krijohet Instituti Francez i Teknologjisë

Të martën më 30 qershor patëm nderin dhe kënaqësinë të presim në Universitetin Metropolitan Tirana në një takim të gjatë pune z. Jérôme Spinoza, Këshilltarin e Bashkëpunimit dhe Zhvillimit Kulturor të Ambasadës Franceze në Tiranë si edhe grupin e profesorëve francezë Arben Çela, René Natowicz dhe ...
Lexo më shumë...

Hapet thirrja për bursa studimi në Universitetin Bielsko Biala, në Poloni, në kuadër të programit Erasmus +

A jeni të interesuar për të përfituar një bursë studimi në programin prestigjioz Erasmus + të Komisionit Evropian? A jeni gati për një super eksperiencë studimi ndërkombëtare? Ky është shansi Juaj. Universiteti Metropolitan Tirana u ofron mundësinë studentëve të tij të aplikojnë për bursa studimi ...
Lexo më shumë...

Hapen aplikimet për bursa në Parlamentin e Gjermanisë

A doni të merrni pjesë në praktikën e parlamentit gjerman 2021?Bursa Ndërkombëtare Parlamentare e Bundestagu-t Gjerman (IPS) ju mundëson ndjekjen nga afër të aktivitetit të përditshëm parlamentar gjerman përgjatë pesë muajve. Gjatë kësaj kohe do të punoni në zyrën e një deputeti si dhe keni ...
Lexo më shumë...

Edicioni i dytë i shkollës verore nga UPB dhe AUF, aplikimet e hapura deri më 30 qershor

Agencia Universitare e Frankofonisë (AUF) fton të gjithë studentët e ciklit bachelor dhe master të marrin pjesë në një eksperiencë ndryshe. Për shkak të pandemisë globale Covid-19, të gjithë të interesuarit mund të ndjekin edicionin e dytë të Shkollës Verore tërësisht online, nga komoditeti i ...
Lexo më shumë...

Pas mësimit online, studentët rikthehen në auditorë

Në datën 1 qershor studentët e Universitetit Metropolitan Tirana janë rikthyer në auditorë, pas një periudhe thuajse tre mujore mësimi online. Studentët e të tre cikleve të studimit rikthehen fizikisht në universitet për të përmbyllur punët praktike dhe ato laboratorike. Stafi akademik ka zhvilluar ...
Lexo më shumë...

Java e Inovacionit dhe Karrierës

Java e Inovacionit dhe KarrierësUniversiteti Metropolitan Tirana në bashkëpunim me Metropolitan Innovation Center dhe me partnerët e "EU for Innovation" zhvillon në datat 11 Maj deri 15 Maj një seri diskutimesh mbi inovacionin dhe prirjet më të fundit të karrierës, të moderuar nga lektorë shqiptarë ...
Lexo më shumë...

Vendim i Senatit Akademik të UMT për rikthimin në auditorë dhe datat e provimeve

Vendim i Senatit Akademik të UMT për rikthimin në auditorë dhe datat e provimeveSenati Akademik i Universitetit Metropolitan Tirana, në kushtet e mësimdhënies në distancë për shkak të pandemisë globale Covid-19, ka miratuar një sërë ndryshimesh në kalendarin akademik të vitit 2019-2020, për të ...
Lexo më shumë...

Senati Akademik i UMT miraton rregulloren e mësimdhënies online

Për të administruar në mënyrë sa më efiçente procesin e mësimdhënies online, Senati Akademik i Universitetit Metropolitan Tirana ka miratuar rregulloren e mësimdhënies në distancë. Siç edhe dihet, UMT ishte universiteti i parë shqiptar që në këtë situatë nisi procesin akademik online, përmes ...
Lexo më shumë...

UMT nis kurset përgatitore për Maturën Shtetërore: Udhëzime si mund t’i ndiqni

Universiteti Metropolitan Tirana nis kurset përgatitore për provimet e Maturës Shtetërore në lëndët e matematikës dhe të ekonomisë. Për shkak edhe të situatës së pandemisë globale dhe distancimit fizik, kurset do të ofrohen tërësisht online përmes platformës GoToMeeting. Kursi i matematikës do të ...
Lexo më shumë...

Fillon procesi akademik online për ciklin master

Ditën e hënë, më datë 30 mars 2020 do të nisë procesi akademik online edhe për ciklin master për studentët e Fakultetit të Inxhinierisë dhe Arkitekturës dhe për studentët e Fakultetit të Ekonomisë. Për studentët e Fakultetit të Shkencave Kompjuterike dhe IT, procesi akademik online do të nisë pas ...
Lexo më shumë...

Vendim i Rektorit të UMT: Procesi akademik vazhdon online

Në zbatim të urdhrit nr.190, datë 19.03.2020 të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale “Për mbylljen e veprimtarisë së institucioneve arsimore publike dhe jo publike dhe çerdheve për kufizimin e përhapjes së infeksionit covid-19” dhe urdhrit 97 të datës 19.03.2020 të Ministrisë së Arsimit,...
Lexo më shumë...

Edicioni i tetë i ICT Awards, Universiteti Metropolitan Tirana ndër mbështetësit kryesorë të aktivitetit

Universiteti Metropolitan Tirana do të jetë një ndër mbështetësit kryesorë të edicionit të tetë të ICT Awards Albania, garës mbarëkombëtare në teknologji. Në ceremoninë e hapjes, Presidenti i Universitetit Metropolitan Tirana Ing. Arjan Çukaj u shpreh se inovacioni është pjesë e pandashme e ...
Lexo më shumë...

Tre fakultetet e UMT bashkohen në “English zone”

Të sjellësh ide të reja dhe të prezantosh punime inovative përballë profesorëve dhe kolegëve të auditorit, dhe e gjitha kjo në gjuhën angleze. Ishte pikërisht ky qëllimi i workshopit dy-ditor “Bringing the Science of English Language Learning into Classroom” organizuar nga profesoreshë Sonila Daiu ...
Lexo më shumë...

Fillon edicioni i pestë i KVIPP, David Allen sjell praktikat më të mira ndërkombëtare

Ka filluar edicioni i pestë i Kursit të Vlerësimit dhe Investimit në Pasuritë e Paluajtshme në Universitetin Metropolitan Tirana. Ky kurs fillon në një moment të rëndësishëm sepse prej datës 14 janar ka hyrë në fuqi ligji për rivlerësimin e pasurive të paluajtshme, i cili ul detyrimin që paguhet në ...
Lexo më shumë...

Krijimi dhe dixhitalizimi i hartave kadastrale, UMT organizon workshop për specialistët e rinj

Në përfundim të semestrit të parë të këtij viti akademik, Departamenti i Inxhinierisë së Ndërtimit në Universitetin Metropolitan Tirana organizoi një workshop me temë “Krijimi dhe dixhitalizimi i hartave kadastrale në ARCGIS”, ku studentët e vitit të dytë të programit profesional 2-vjeçar Topografi ...
Lexo më shumë...

Tërmeti i 26 nëntorit, pedagogët e inxhinierisë të Universitetit Metropolitan vlerësojnë dëmet në terren

Në situata të vështira, sytë gjithmonë drejtohen nga profesionistët. Ashtu po ndodh edhe këtë herë, ku për të menaxhuar sigurinë e ndërtesave dhe për të bërë vlerësimin e dëmeve, është kërkuar ndihma e inxhinierëve. Profesorët e Universitetit Metropolitan Tirana kanë zbritur në terren që në orët e ...
Lexo më shumë...

Universiteti Metropolitan Tirana firmos marrëveshjen e bashkëpunimit me bursën e titujve ALSE

Universiteti Metropolitan Tirana firmos marrëveshjen e bashkëpunimit me bursën e titujve ALSEUniversiteti Metropolitan Tirana ka nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi me bursën e titujve ALSE, duke iu ofruar studentëve mundësi intershipi dhe praktikash.Studentët e Teknologjisë së Informacionit, ...
Lexo më shumë...

Njihuni me fituesit e edicionit të dytë të Start Up City, 20 ide të reja biznesi pushtojnë Tiranën!

Njihuni me fituesit e edicionit të dytë të Start Up City, 20 ide të reja biznesi pushtojnë Tiranën!Start Up City, aktiviteti kushtuar ideve të biznesit nga të rinjtë sapo mbylli siparin e edicionit të tij të dytë.Ishte pikërisht Universiteti Metropolitan Tirana, në bashkëpunim me Fakultetin e ...
Lexo më shumë...

Panairi i Karrierës në UMT, një hap më pranë suksesit profesional

Në prag të mbylljes së një tjetër viti të suksesshëm akademik, Universiteti Metropolitan Tirana hapi dyert për të gjithë studentët në Panairin e Karrierës gjatë të mërkurës së 29 Majit.Maturantë të cilët ende po kërkojnë vendin e duhur për të vazhduar studimet e larta, si dhe vetë studentët e UMT u ...
Lexo më shumë...

Rektori i Universitetit të Bielsko-Bialas viziton Universitetin Metropolitan Tirana

Rektori i Universitetit të Bielsko-Bialas viziton Universitetin Metropolitan TiranaRektori i Universitetit të Bielsko-Bialas në Poloni Jaroslaw Janicki dhe Drejtoresha e Marrëdhënieve me Jashtë, Hania Lamers vizituan Universitetin Metropolitan Tirana, ku patën takime me homologët e tyre shqiptarë ...
Lexo më shumë...