Lajme & Aktivitete

Dr. Roland Subashi – Përgjegjës Departamenti i Shkencave të Administrimit u mirëprit nga Universiteti i Molises në Itali për një javë trajnimi mbi ndërkombëtarizimin

Dr. Roland Subashi mbajti një leksion me temë, Turizmi, Trashëgimia Kulturore dhe monumentet e Natyrës. Të pranishëm ishin lektor dhe student të Universitetit të Molises. Gjatë takimit u diskutua mbi: Turizmin në Shqipëri, Vendet turistike në Shqiperi në Trashëgimi Botërore UNESCO, Monumentet e ...
Lexo më shumë...

Përmbledhje e aktiviteteve më të rëndësishme të javës 6-12 Qershor 2022 në Universitetin Metropolitan Tirana

Lexo më shumë...

Programi i Shkëmbimit Erasmus+

Kamila Kolumcaj Viti i I Master Inxhinieri InformatikeStudente e programit Erasmus+Universiteti: UPEC France"Kjo eksperiencë të orienton drejt inteligjencës dhe përmirësimit të mënyrës se si sillemi me veten e të tjerët. Për pasojë unë jam shumë e lumtur për mundësinë që m'u dha për të jetuar disa ...
Lexo më shumë...

Hapet thirrja për bursa studimi në Universitetin Ekonomik të Varnës, në Bullgari, në kuadër të programit Erasmus +

Mobiliteti dhe kohëzgjatja e bursave:Studentët do të studiojnë semestrin e parë/dytë të vitit akademik 2022-2023 në universitetin pritës (4 muaj).Kush mund të aplikojë?Mund të aplikojnë studentët e ciklit bachelor (viti II dhe III) në programet e mëposhtme:- Administrim Biznesi;- Financë;-...
Lexo më shumë...

Universiteti Metropolitan Tirana (UMT) shpall hapjen e regjistrimeve për programin e ciklit të tretë të doktoraturës në “Inteligjencë Artificiale dhe Sisteme Inteligjente” të ofruar nga Fakulteti i Shkencave Kompjuterike dhe IT.

Universiteti Metropolitan Tirana (UMT) shpall hapjen e regjistrimeve për programin e ciklit të tretë të doktoraturës në “Inteligjencë Artificiale dhe Sisteme Inteligjente” të ofruar nga Fakulteti i Shkencave Kompjuterike dhe IT. Kandidatët që do të ndjekin programin e studimit doktoral do të kenë ...
Lexo më shumë...

Idetë e biznesit nga të rinjtë, Start-Up City kurorëzon fituesit në edicionin e katërt

Start-Up City, festivali i ideve të biznesit i kthyer në referencë për të rinjtë shqiptarë, përmbylli edicionin e tij të katërt. Pas një organizimi tre mujor ku aplikuan 62 ide biznesi nga nxënës dhe të rinj, në ceremoninë finale u kurorëzuan edhe fituesit e këtij edicioni, të organizuar si çdo vit ...
Lexo më shumë...

Kompanitë më prestigjioze marrin pjesë në Panairin e Punës të organizuar nga Bashkia e Tiranës dhe UMT

Ky aktivitet në bashkëpunim me Bashkinë e Tiranës, bashkoi profesionistë dhe rekrutues të 45 kompanive më të medha dhe më prestigjioze të vendit, të interesuara për profilet dhe cilësinë e studentëve që formohen në UMT dhe më gjerë duke filluar nga shkencat komputerike, arkitektura, inxhinieria e ...
Lexo më shumë...

Përmbledhje e aktiviteteve më të rëndësishme të javës 16-22 maj 2022 në Universitetin Metropolitan Tirana

Lexo më shumë...

Përmbledhje e aktiviteteve më të rëndësishme të javës 9-15 maj 2022 në Universitetin Metropolitan Tirana

Lexo më shumë...

Pesë histori suksesi të studentëve në UMT: Praktikë e paguar në kompaninë britanike Iris Software Group

Përgjatë një dekade në sektorin e arsimit të lartë, Universiteti Metropolitan Tirana ka pasur objektiv kryesor plotësimin  e nevojave të tregut të punës me qasje drejt shkencave ekzakte. Norma e punësimit të studentëve gjashtë muaj nga diplomimi është 80%, ndërsa strategjia e re e universitetit ka ...
Lexo më shumë...

62 ide biznesi në Start-Up City 4, ja cilat kalojnë në fazën finale

Në edicionin e katërt të Start-Up City, festivalit të ideve dedikuar nxënësve dhe studentëve, kanë konkurruar plot 62 ide biznesi, prej të cilave 14 do të kalojnë në fazën finale. Finalistët do të jenë pjesë e një Bootcamp-i dy ditor në datat 19-20 Maj dhe eventi përmbyllës do të organizohet në ...
Lexo më shumë...

Studentët e Universitetit Metropolitan Tirana hedhin hapat e parë të karrierës së tyre në kompani të rëndësishme ndërkombëtare

Nis bashkëpunimi mbi ofrimin e stazheve për studentët e #UMT me IRIS Software Group, një kompani lider në fushën e saj në Britaninë e madhe prej 4 dekadash. IRIS u ofron shërbime software bizneseve, shkollave, duke ofruar zgjidhje të dizajnuara posaçërisht për nevojat e sektorëve të kontabilitetit, ...
Lexo më shumë...

Hapet thirrja për bursa studimi në Universitetin Alexandru Ioan Cuza të Iașit, në Rumani, në kuadër të programit Erasmus +.

Universiteti Metropolitan Tirana falë angazhimit të tij në programin Erasmus + dhe bashkëpunimit me Universitetin Alexandru Ioan Cuza të Iașit, në Rumani, hap thirrjen për aplikime për bursa mobiliteti për studentët e UMT.Mobiliteti dhe kohëzgjatja e bursave:Studentët do të studiojnë semestrin e ...
Lexo më shumë...

Hapet thirrja për bursa trajnimi në Universitetin Université Paris-Est Créteils, Francë, në kuadër të programit Erasmus +.

Mobiliteti dhe kohëzgjatja e burses:Mobiliteti do realizohet gjatë vitit akademik 2022-2023 dhe do të zgjasë 6 muajKush mund të aplikojë:Mund të aplikojnë studentet e Fakultetit të Shkencave Kompjuterike dhe IT në programin:-Inxhinieri InformatikeNiveli:Master Bursat përfshijnë: - Kompensimin mujor ...
Lexo më shumë...

Thirrje për pjesëmarrje në Summer School of Entrepreneurship

AGORA Center for Promotion of Civic Value nga Shkupi, Metropolitan Incubator dhe Deli Space nga Nis, shpall thirrjen per të rinjtë e moshës 18 deri në 29 vjeç për të marrë pjesë në Summer School for Entrepreneurship, i cili zhvillohet në 5-10 Qershor 2022.Aktiviteti është pjesë e projektit Leap To ...
Lexo më shumë...

Hapet Thirrja për Bursa për stafin e UMT, në Programin Erasmus +, në Universitetin e Sevilles,Spanjë.

Universiteti Metropolitan Tirana falë angazhimit të tij në programin Erasmus + dhe bashkëpunimit me Universitetin Seville, në Spanjë hap thirrjen për aplikime për bursa për mobilitete.Niveli i mobilitetit:- Mobilitet për trajnim;Kush mund të aplikojë:Mund të aplikojnë stafi i Universitetit ...
Lexo më shumë...

Kjo është mundësia që po prisje: Ideja jote e biznesit vlerësohet me 2500 euro

Nëse jeni nxënës apo studentë dhe keni një ide biznesi individuale a në grup, është ky momenti i duhur: Start-Up City ka hapur aplikimet në edicionin e tij të katërt! Një iniciativë unike për fuqizimin dhe aplikimin e ideve të biznesit nga ana e nxënëse dhe studentëve, Start-Up City vjen si ...
Lexo më shumë...

Turizmi dhe pasuritë e paluajtshme/ Në UMT workshop për të kuptuar të ardhmen e investimeve

Universiteti Metropolitan Tirana organizoi Workshop-in, tashmë traditë prej 5 vitesh, “Investimi dhe Tregu i Pasurive të Paluajtshme në Shqipëri—Ndikimi nga zhvillimi i Turizmit”. Tema e zgjedhur për këtë vit ishte fusha e turizmit, si një sektor me interes dhe të ardhme premtuese për investitorët. ...
Lexo më shumë...

Presidenti Ilir Meta dekoron Prof.Dr. Ahmet Cenin me titullin “Mjeshtër i Madh”: Simbol i ndershmërisë dhe vlerave të rralla njerëzore

Presidenti i Republikës z. Ilir Meta dekoroi ish-Rektorin e Universitetit Metropolitan Tirana Prof.Dr. Ahmet Ceni (pas vdekjes) me titullin e lartë “Mjeshtër i Madh” me motivacionin “Në vlerësim të kontributit të shquar në jetën akademike me publikimet dhe punimet e çmuara shkencore dhe aplikative, ...
Lexo më shumë...

UMT solidarizohet me Ukrainën, ofron dhjetë bursa studimi për studentët ukrainas

UMT solidarizohet me Ukrainën, ofron dhjetë bursa studimi për studentët ukrainasUniversiteti Metropolitan Tirana do të ofrojë dhjetë bursa studimi për studentët ukrainas që do të qëndrojnë në Shqipëri si rezultatat i agresionit rus ndaj popullit ukrainas. Në një takim në Ambasadën e Ukrainës në ...
Lexo më shumë...

Universiteti Metropolitan Tirana hap thirrjen për kandidatë doktorature në Fakultetin e Shkencave Kompjuterike dhe IT

Universiteti Metropolitan Tirana (UMT) shpall hapjen e regjistrimeve për programin e ciklit të tretë të doktoraturës në “Inteligjencë Artificiale dhe Sisteme Inteligjente” të ofruar nga Fakulteti i Shkencave Kompjuterike dhe IT. Kandidatët që do të ndjekin programin e studimit doktoral do të kenë ...
Lexo më shumë...

Fillojnë regjistrimet për Kurset e Sipërmarrjes Sociale II nga UMT dhe Agjencia Universitare e Frankofonisë

Universiteti Metropolitan Tirana pas suksesit të edicionit të parë të Kurseve të Sipërmarrjes Sociale ,në kuadër të projektit për themelimin e Inkubatorit Social MetSInc (Metropolitan Social Incubator) të bashkëfinancuar nga Agjencia Universitare e Frankofonisë, shpall nisjen e  “Kurseve të ...
Lexo më shumë...

UMT dhe Regional Challenge Fund, do të bashkëpunojnë në dy programe trajnimi

Universiteti Metropolitan Tirana shton portofolin e partnerëve zhvillimor, duke fituar mbështetje financiare për dy programe studimi që do të rrisin kapacitetin profesional e do të aftësojnë më shumë studentët tanë për tregun e punës në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar. Universiteti Metropolitan ...
Lexo më shumë...

Seminari i hapur i Efiçencës Energjitike

Më datë 10 shkurt në orën 15:00 zhvillohet seminari i hapur i Efiçencës Energjitike, nga Universiteti Metropolitan Tirana.Ky seminar do të trajtojë disa çështje si: mënyrat e auditimit të energjisë, qytetet inteligjente dhe stimujt e Bashkimit Europian për qytetet me Efiçencë të lartë Energjitike, ...
Lexo më shumë...

Prof. Dr. Betim Çiço në drejtimin e MECO-AI-2022

Prof. Dr. Betim Çiço nga Universiteti Metropolitan Tirana do të drejtojë sesioni e Inteligjencës Artificiale në Konferencën MECO.MECO-S4A-2022 është një sesion i vecantë i ndërlidhur me SMART4ALL. Rreth MECO-AI-2022: In 2019 the AI Group of Experts at the OECD defined the AI system as a machine-...
Lexo më shumë...

Leksion i hapur me temë: "Organizational Changes in the Digital Age

Profesor Arben Asllani, pedagog i University of Tennessee at Chattanooga ndau me studentët e Fakultetit të Ekonomisë në UMT rrugëtimin e tij akademik, dhe mundësitë e studentëve në sajë të bashkepunimeve me universitete të huaja. Përgjatë leksionit u diskutua rreth ndryshimit që kanë pësuar ...
Lexo më shumë...

Urimi i Rektorit të UMT, Prof. Dr. Nikolla Civici për Festat e Fundvitit

Lexo më shumë...

Workshop informues mbi përgatitjen e projekteve për të aplikuar në kuadrin e thirrjeve të SMART4All

Fakulteti i Shkencave Kompjuterike dhe IT, me nismën e Qendrës Kërkimore, organizon një sesion informues rreth aplikimeve për financim në kuadrin e projektit Smart4All. Projekti Smart4All, ka në fokus mbështetjen e eksperimenteve ndër-kufitare me qëllim transferimin e njohurive (Cross-Domain ...
Lexo më shumë...

Hapet thirrja për bursa studimi për studentët e UMT, në Universitetin Lodz në Poloni, në kuadër të programit Erasmus +

Universiteti Metropolitan Tirana falë angazhimit të tij në programin Erasmus + dhe bashkëpunimit me Universitetin e Lodzit në Poloni, hap thirrjen për aplikime për bursa për mobilitete për studentët.Mobiliteti dhe kohëzgjatja e bursave:Studentët do të studiojnë semestrin e dytë të vitit akademik ...
Lexo më shumë...

Hapet thirrja për bursa studimi për studentët e UMT, në Universitetin Politecnico di Bari në Itali, në kuadër të programit Erasmus +

Universiteti Metropolitan Tirana falë angazhimit të tij në programin Erasmus + dhe bashkëpunimit me Universitetin Politecnico di Bari në Itali, hap thirrjen për aplikime për bursa për mobilitete për studentët.Mobiliteti dhe kohëzgjatja e bursave:Studentët do të studiojnë semestrin e dytë të vitit ...
Lexo më shumë...

Hapet thirrja për bursa studimi për studentët e UMT, në Universitetin Teknik të Rigës në Letoni, në kuadër të programit Erasmus +

Universiteti Metropolitan Tirana falë angazhimit të tij në programin Erasmus + dhe bashkëpunimit me Universitetin Universitetin Teknik të Rigës në Letoni, hap thirrjen për aplikime për bursa për mobilitete për studentët.Mobiliteti dhe kohëzgjatja e bursave:Studentët do të studiojnë semestrin e dytë ...
Lexo më shumë...

Hapet thirrja për bursa studimi për studentët e UMT, University College of Enterprise and Administration në Lublin, Poloni, në kuadër të programit Erasmus +

Universiteti Metropolitan Tirana falë angazhimit të tij në programin Erasmus + dhe bashkëpunimit me University College of Enterprise and Administration, në Lublin, Poloni, hap thirrjen për aplikime për bursa për mobilitete për studentët.Mobiliteti dhe kohëzgjatja e bursave:Studentët do të studiojnë ...
Lexo më shumë...

Hapet thirrja për bursa studimi për studentët e UMT, në Universitetin e Molises në Itali, në kuadër të programit Erasmus +

Universiteti Metropolitan Tirana falë angazhimit të tij në programin Erasmus + dhe bashkëpunimit me Universitetin e Molises në Itali, hap thirrjen për aplikime për bursa për mobilitete për studentët.Mobiliteti dhe kohëzgjatja e bursave:Studentët do të studiojnë semestrin e dytë të vitit akademik ...
Lexo më shumë...

Hapet Thirrja për Bursa për stafin akademik të UMT, në Programin Erasmus +, në Universitetin e Letonisë në Letoni

Universiteti Metropolitan Tirana falë angazhimit të tij në programin Erasmus + dhe bashkëpunimit me Universitetin e Letonisë në Letoni, hap thirrjen për aplikime për bursa për mobilitete për stafin akademik për mësimdhënie.Niveli i mobilitetit:- Mobilitet për mësimdhënie;Kush mund të aplikojë:Mund ...
Lexo më shumë...

Thirrje për pjesëmarrje në konferencën shkencore në bashkëpunim me Universitetin Ndërkombëtar të Travnik

Universiteti Ndërkombëtar i Travnik në bashkëpunim me Fakultetin e Ekonomisë në Universitetin Metropolitan Tirana organizojnë Konferencën Ndërkombëtare me tematikë: 'Resistance of Economy, Law and Media in Conditions of Uncertainty Globally and Regionally with Special Reference to the Countries of ...
Lexo më shumë...

Hapet thirrja për bursa trajnimi në Universitetin Université Paris-Est Créteils, Francë, në kuadër të programit Erasmus +

Mundësi fantastike për studentët e ciklit master në Inxhinieri Informatike në #UMT të cilët mund të zhvillojnë një shkëmbim gjashtë mujor në Université Paris-Est Créteil në Francë. Shkëmbimi kryhet në kuadër të programit Erasmus+, me një kompensim mujor prej 850 euro. Studentët që përfitojnë nga ...
Lexo më shumë...

UMT shpall listat e aplikantëve të raundit të tretë për vitin akademik 2021-2022

Universiteti Metropolitan Tirana shpall listat e renditjes së studentëve që kanë përzgjedhur programet bachelor dhe profesionale në portalin e Maturës Shtetërore për të vazhduar studimet e larta në vitin akademik 2021-2022.Maturantët duhet të paraqiten në Universitetin Metropolitan Tirana nga data ...
Lexo më shumë...

Njoftim për ndarjen nga jeta të Prof. Dr. Ahmet Ceni, Rektor i UMT

Me hidhërim njoftojmë ndarjen e parakohshme nga jeta të Rektorit të Universitetit Metropolitan Tirana, Prof. Dr. Ahmet Ceni. Profesor Ahmet Ceni kaloi një jetë në auditor dhe në shërbim të administratës publike, duke mos u kursyer në angazhimin e tij shkencor e profesional. Nga sot, familjes do t’i ...
Lexo më shumë...

Bëhu ekspert i licensuar pasurie! Hapen regjistrimet për Kursin e Vlerësimit dhe Investimit në Pasuritë e Paluajtshme

Më 28 tetor fillon Kursi i Vlerësimit dhe Investimit në Pasuritë e Paluajtshme në UMT. Regjistrimet janë të hapura për të gjithë ekonomistët, inxhinierët dhe arkitektët që duan të licensohen si vlerësues pasurie.Ky kurs pasuniversitar ofrohet prej më shumë se gjashtë vitesh në bashkëpunim me ...
Lexo më shumë...

UMT organizator nderi i takimit të pestë shkencor në projektin me Politechnico di Milano

Universiteti Metropolitan Tirana, është organizator nderi i takimit të pestë shkencor për temen "Coworking spaces dhe Impakti në periferi" drejtuar nga Politechnico di Milano, të projektit shkencor COST ACTION-CA18214 me shtrirje kohore nga 1 shtator 2019 deri 30 shtator 2023. Qëllimet e projektit ...
Lexo më shumë...

UMT shpall listat e aplikantëve të raundit të dytë për vitin akademik 2021-2022

Universiteti Metropolitan Tirana shpall listat e renditjes së studentëve që kanë përzgjedhur programet bachelor dhe profesionale në portalin e Maturës Shtetërore për të vazhduar studimet e larta në vitin akademik 2021-2022.Maturantët duhet të paraqiten në Universitetin Metropolitan Tirana nga data ...
Lexo më shumë...

Nisin regjistrimet për Kursin e Auditimit të Energjisë

Nisin regjistrimet për Kursin e Auditimit të Energjisë në Universitetin Metropolitan Tirana. Për vitin akademik 2021-2022 kursi do të fillojmë më 20 tetor dhe do të zgjasë 9 javë, i ndarë në tre profile: Auditim në ndërtesa, auditim në procese energjitike dhe auditim në transport. Drejtor Didaktik, ...
Lexo më shumë...

Gjeografia e hapësirave të reja të punës, UMT pjesë e projektit të “New Working Spaces” dhe Politecnico di Milano

THE COST ACTION CA18214, projekti që përfshin 160 partnerë kërkimorë nga 35 vende të ndryshme, vjen në Shqipëri me temën "Gjeografia e hapësirave të reja të punës dhe ndikimi në periferi". Në datat 26-29 shtator 2021, do të organizohet takimi i pestë me mbi 40 pedagogë nga universitete europiane në ...
Lexo më shumë...

Përmbyllet cikli i Kurseve të Sipërmarrjes Sociale në bashkëpunim me AUF, pesë ide reale për t’u implementuar

Kurset e Sipërmarrjes Sociale, një projekt i Universitetit Metropolitan Tirana, Metroresearch dhe i bashkëfinancuar nga Agjencia Universitare e Frankofonisë u përmbyllën në mënyrë të suksesshme pas tre muajve intensivë trajnimesh. Kurset u organizuan në formën e leksioneve online, trajnimeve, ...
Lexo më shumë...

Zhvillohet shkolla verore CPS&IoT’, katër pjesëmarrës nga UMT

Në datat 7 - 10 qershor në Budva, në kuadrin e Konferences MECO, u zhvillua një nga shkollat më të mira verore “CPS&IoT’ Summer School Program” me 65 pjesmarres nga shumë vende të botës.Drejtuesit e kesaj shkolle ftuan pjesëmarrës nga të gjithë partnerët e projektit Smart4All. Nga Shqipëria morën ...
Lexo më shumë...

10 vjetori i UMT, çmime për studentët Alumni dhe dy projekte ambicioze për dekadën e re

Studentët e diplomuar ndër vite dhe suksesi i tyre profesional është prova më e mirë e përkushtimit dhe punës së çdo universiteti. Në 10 vjetorin e Universitetit Metropolitan Tirana, në një ceremoni mes studentësh, pedagogë, drejtues institucionesh të rëndësishmë dhe ambasadorë u kujtuan momentet ...
Lexo më shumë...

Start-Up City përmbyll edicionin e tretë dhe shpall idetë më të mira të biznesit nga të rinjtë

Start-Up City përmbylli edicionin e tij të tretë. 43 ide biznesi nga nxënës e studentë, si nga Shqipëria ashtu edhe nga Kosova garuan për çmimin e parë 2500 euro, por edhe për shumë çmime të tjera.  Çmimi i parë u fitua nga TBot, ekipi i formuar nga Arbër Bega, Leonor Caka dhe Uranik Kallaba dhe do ...
Lexo më shumë...

Cila do të jetë juria e Start-Up City 3 dhe çmimet për idetë më të mira

Start-Up City 3 po i afrohet fazës finale, ku 13 idetë më të mira të biznesit do të konkurrojnë për çmimin e parë prej 2500 euro, por edhe çmimet e tjera si Startup-i më i mirë në teknologji, Sipërmarrësi më i mirë apo Startup-i më inovator. Në këtë edicion të tretë të Start-Up City, juria përbëhet ...
Lexo më shumë...

43 ide biznesi në Start-Up City 3, ja cilat kalojnë në fazën finale

43 ide biznesi nga nxënës, studentë dhe të rinj kanë marrë pjesë në edicionin e tretë të Start-Up City, eventit të organizuar nga Universiteti Metropolitan Tirana, Metropolitan Incubator dhe Fakulteti i Ekonomisë, UT. Pas fazës së parë të aplikimeve, që ka nisur më 12 mars dhe është përmbyllur më ...
Lexo më shumë...

UMT nënshkruan marrëveshjen e bashkëpunimit me Universitetin e Mostarit

Në kuadër të zgjerimit të rrethit të partnerëve ndërkombëtarë, Universiteti Metropolitan Tirana ka nënshkruar marrëveshjen me Universitetin e Mostarit. Ky universitet është themeluar në vitin 1977 dhe është universiteti më i madh publik në Mostar-Bosnje Hercegovinë.Marrëveshja e bashkëpunimit do të ...
Lexo më shumë...

Krijohet Tirana INC., UMT ndër pesë themeluesit e inkubatorit multi-universitar

Ditën e enjte më 22 prill është mbajtur ceremonia e firmosjes së memorandumit për krijimin e Tirana INC, një inciativë e pesë universiteteve shqiptare për të ndërtuar inkubatorin e parë multi-universitar për studentët që dëshirojnë të zhvillojnë aftësitë e tyre sipërmarrëse përmes iniciativave ...
Lexo më shumë...

Hapet thirrja për bursa studimi në Universitetin e Granadës në kuadër të programit Erasmus +

A jeni të interesuar për të përfituar një bursë studimi në programin prestigjioz Erasmus + të Komisionit Evropian? A jeni gati për një super eksperiencë studimi ndërkombëtare? Ky është shansi Juaj. Universiteti Metropolitan Tirana u ofron mundësinë studentëve të tij të aplikojnë për bursa studimi ...
Lexo më shumë...

10th Mediterranean Conference on Embedded Computing

Universiteti Metropolitan Tirana vijon pjesëmarrjen në projektet e Horizon2020 dhe Smart4All. Ftohen të gjithë studentët dhe akademikët të marrin pjesë me punimet e tyre në "10th Mediterranean Conference on Embedded Computing". Për më shumë informacione në lidhje me pjesëmarrjen të gjithë të ...
Lexo më shumë...

UMT ofron kurset e Maturës Shtetërore, online dhe pa pagesë për të gjithë maturantët

Universiteti Metropolitan Tirana nis kurset përgatitore për provimet e Maturës Shtetërore në lëndët e matematikës dhe të ekonomisë. Për shkak të kushteve të diktuara nga situata pandemike, por edhe eksperiencës së mirë gjatë vitit të kaluar, kurset do të ofrohen tërësisht online përmes platformës ...
Lexo më shumë...

Hapet thirrja për bursa studimi në Universitetin e Masaryk në Çeki, në kuadër të programit Erasmus +

Universiteti Metropolitan Tirana u ofron mundësinë studentëve të tij të aplikojnë për bursa studimi një semestrale në Universitetin e Masaryk, në Çeki.Mobiliteti dhe kohëzgjatja e bursave:Studentët do të studiojnë semestrin e parë ose të dytë të vitit akademik 2021-2022 në Universitetin e Masaryk....
Lexo më shumë...

Hapet thirrja për bursa studimi në Universitetin Teknik të Rigës në Letoni, në kuadër të programit Erasmus +

Universiteti Metropolitan Tirana u ofron mundësinë studentëve të tij të aplikojnë për bursa studimi një semestrale në Universitetin Teknik të Rigës në Letoni.Mobiliteti dhe kohëzgjatja e bursave:Studentët do të studiojnë semestrin e parë të vitit akademik 2021-2022 në Universitetin Teknik të Rigës ...
Lexo më shumë...

Fillojnë regjistrimet për kurset e sipërmarrjes sociale nga UMT dhe Agjencia Universitare e Frankofonisë

Universiteti Metropolitan Tirana në kuadër të një projekti të bashkëfinancuar nga Agjencia Universitare e Frankofonisë do të ofrojë “Kurset e sipërmarrjes sociale” përgjatë periudhës mars-maj 2021, në tre module. Kurset do të organizohen në formën e leksioneve online, trajnimeve, videove, ...
Lexo më shumë...

Vendim për për kriteret e pranimit në Universitetin Metropolitan Tirana për vitin akademik 2022-2023

Bazuar në Ligjin Nr.80/2015, “Për arsimin e lartë dhe kërkimin shkencor në institucionet e arsimit të lartë në Republikën e Shqipërisë“ dhe në Statutin e Rregulloren e Brendshme të Universitetit "Metropolitan Tirana", Senati Akademik, në mbledhjen e radhës, bazuar në diskutimet e zhvilluara sipas ...
Lexo më shumë...

Ligji për startup-et, ministri Shalsi në Universitetin Metropolitan: Të krijojmë ekosistemin e sipërmarrjes për të rinjtë

Ministri i Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes Eduard Shalsi zhvilloi një takim në Universitetin Metropolitan Tirana mbi ligjin e ri të startup-eve dhe krijimin e ekosistemit të inovacionit. Presidenti i UMT Arjan Çukaj prezantoi nismat dhe institucionet e krijuara në universitet për inovacionin ...
Lexo më shumë...

Ekosistemet sipërmarrëse, eventi shkencor në bashkëpunim me University of Tennessee at Chattanooga

“Tiparet e ekosistemit dhe të inovacionit të sipërmarrjes si kusht për zhvillim” ishte tema e eventit shkencor të organizuar nga Fakulteti i Ekonomisë në UMT në bashkëpunim me University of Tennessee at Chattanooga në SHBA. Eventi u zhvillua online në platformën “Zoom” dhe u ndoq nga mbi 80 ...
Lexo më shumë...

Mundësi për studentët nga programi UGRAD, Departamenti Amerikan i Shtetit!

Studentët e Universitetit Metropolitan Tirana të vitit të parë dhe të dytë bachelor janë të ftuar të marrin pjesë në seancën dëgjimore për bursat semestrale të studimit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.Zyra e Marrëdhënieve me Publikun e Ambasadës së SHBA do të organizojë seancën e informimit më ...
Lexo më shumë...

Webpage për të ndihmuar studentët në situatën pandemike, projekti i Këshillit Studentor shpallet fitues nga Agjencia Universitare Frankofone

Projekti i Këshillit Studentor të Universitetit Metropolitan Tirana është shpallur fitues në thirrjen per projekte të Agjencisë Universitare Frankofone mbi Sipërmarrjen Sociale, 2020-2021. Për të dhënë kontributin e saj me karakter përfshirës në komunitet,  Këshilli Studentor i UMT ka ideuar një ...
Lexo më shumë...

Studentët zgjedhin përfaqësuesit e tyre, formohet Këshilli i ri Studentor në UMT

Në zgjedhjet e realizuara në datat 15-16 dhjetor studentët votuan online përmes platformës universitare edu4schools për të zgjedhur përfaqësuesit e tyre në Këshillin Studentor. Në datën 17 dhjetor është realizuar edhe mbledhja e parë e Senatorëve të zgjedhur, ku kanë diskutuar për platformat e tyre,...
Lexo më shumë...

UMT dhe Metroresearch marrëveshje me Partners Albania for Change and Development, mbi platformën që bën bashkë startup-et në rajon

Universiteti Metropolitan Tirana dhe Qëndra Metroresearch (ku përfshihet edhe Metropolitan Incubator), kanë finalizuar marrëveshjen me Partners Albania for Change and Development. Këto marrëveshje do t’i bashkojnë të tre institucionet në krijimin dhe zhvillimin e aktiviteteve të përbashkëta në ...
Lexo më shumë...

Kartolina e fundvitit, konkursi me studentët e programit Dizajn Grafik

Në prag të festave të fundvitit, për studentët e programit profesional 2-vjeçar u organizua konkursi “Kartolina e fundvitit”. Studentët punuan për të realizuar kartolinën e cila do të përdoret për urimin e festave. Mbi 20 punime u dorëzuan për këtë konkurs ndërsa fitues u shpall studenti Arsen ...
Lexo më shumë...

Kurse për sipërmarrjen sociale, UMT fitues në projektin nga Agjencia Universitare Frankofone

Projekti i Universitetit Metropolitan Tirana në fushën e sipërmarrjes sociale është shpallur fitues në thirrjen e krijuar nga Agjencia Universitare Frankofone (AUF). Në këtë mënyrë, UMT është universiteti i vetëm shqiptar që do të marrë mbështetjen e AUF-së përgjatë vitit akademik 2020-2021. Si ...
Lexo më shumë...

Inagurohet Metropolitan Innovation Center: Kërkimi shkencor më afër profesionistëve

Është inaguruar sot Metropolitan Innovation Center, një projekt i Universitetit Metropolitan Tirana në kuadër të programit “EU for Innovation” me mbështjen e Ambasadës së Suedisë në Shqipëri, GIZ dhe SIDA. Në një ceremoni të kufizuar në pjesëmarrje për shkak të masave anti-covid, një vit pas ...
Lexo më shumë...

Hapet Thirrja për Bursa për stafin akademik të UMT, në Programin Erasmus +, në Universitetin Alexandru Ioan Cuza të Iașit, Rumani

Universiteti Metropolitan Tirana falë angazhimit të tij në programin Erasmus + dhe bashkëpunimit me Universitetin Alexandru Ioan Cuza të Iașit, në Rumani hap thirrjen për aplikime për bursa për mobilitete për stafin akademik për mësimdhënie. Niveli i mobilitetit:-Mobilitet për mësimdhënie;Kush mund ...
Lexo më shumë...

Hapet thirrja për bursa në Universitetin Alexandru Ioan Cuza të Iașit në Rumani, në kuadër të programit Erasmus +

A jeni të interesuar për të përfituar një bursë studimi në programin prestigjioz Erasmus + të Komisionit Evropian? A jeni gati për një super eksperiencë studimi ndërkombëtare? Ky është shansi Juaj. Universiteti Metropolitan Tirana u ofron mundësinë studentëve të tij të aplikojnë për bursa të plota ...
Lexo më shumë...

Hapet thirrja për bursa studimi në Universitetin Teknik të Rigës në Letoni, në kuadër të programit Erasmus +

A jeni të interesuar për të përfituar një bursë studimi në programin prestigjioz Erasmus + të Komisionit Evropian? A jeni gati për një super eksperiencë studimi ndërkombëtare? Ky është shansi Juaj. Universiteti Metropolitan Tirana u ofron mundësinë studentëve të tij të aplikojnë për bursa studimi ...
Lexo më shumë...

Sezoni rekuperues për studentët që diplomohen në vitin akademik 2019-2020

Për të gjithë studentët që diplomohen në vitin akademik 2019-2020, Senati Akademik i Universitetit Metropolitan Tirana ka vendosur të aktivizojë sezonin rekuperues gjatë periudhës 19-28 tetor 2020 për lëndët e semestrit të parë dhe të dytë, sipas listës së studentëve që kanë maksimalisht dy provime ...
Lexo më shumë...

UMT shpall listat e aplikantëve të raundit të tretë për vitin akademik 2020-2021

Universiteti Metropolitan Tirana shpall listat e renditjes së studentëve që kanë përzgjedhur programet bachelor dhe profesionale në portalin e Maturës Shtetërore në aplikimin e raundit të tretë për të vazhduar studimet e larta në vitin akademik 2020-2021.Maturantët fitues duhet të paraqiten në ...
Lexo më shumë...

UMT shpall listat e aplikantëve të raundit të dytë për vitin akademik 2020-2021

Universiteti Metropolitan Tirana shpall listat e renditjes së studentëve që kanë përzgjedhur programet bachelor dhe profesionale në portalin e Maturës Shtetërore për të vazhduar studimet e larta në vitin akademik 2020-2021. Maturantët duhet të paraqiten në Universitetin Metropolitan Tirana nga data ...
Lexo më shumë...

Shtëpia e rindërtuar nga UMT, Çukaj: Forca e solidaritetit më e madhe se forca e tërmetit

Një vit pas tërmetit të 21 shtatorit në Picallë është inaguruar shtëpia e familjes Stafa, e cila për shkak të dëmtimeve u shpall e pabanueshme. Rindërtimi i kësaj shtëpie është një kontribut i Universitetit Metropolitan Tirana, nën kujdesin e Presidentit Ing. Arjan Çukaj. Gjatë vizitës në Picallë, ...
Lexo më shumë...

Marrëveshja mes UMT dhe Credins Bank, mundësi për financimin e studimeve me zero interes

Universiteti Metropolitan Tirana ka finalizuar marrëveshjen e bashkëpunimit me Bankën Credins, duke mundësuar kredi për studentët me 0% interes. Sipas kësaj marrëveshje, studenti paguan plotësisht studimet e tij me këste, por interesi dhe komisioni i kredisë paguhen nga universiteti.Nën kujdesin e ...
Lexo më shumë...

Panairi “Work&Study” 2020, UMT dhe Metropolitan Incubator në mbështetje të ideve inovative

Panairi “Work&Study” ka përmbyllur këtë të dielë edicionin e tij të 11-të duke u konfirmuar si një ndër eventet më të rëndësishme kushtuar arsimit të lartë dhe lidhjes së universiteteve me tregun e punës. Si çdo vit, Universiteti Metropolitan Tirana ishte pjesë e këtij panairi, i organizuar nga ...
Lexo më shumë...

UMT shpall listat e aplikantëve të raundit të parë për vitin akademik 2020-2021

Universiteti Metropolitan Tirana shpall listat e renditjes së studentëve që kanë përzgjedhur programet bachelor dhe profesionale në portalin e Maturës Shtetërore për të vazhduar studimet e larta në vitin akademik 2020-2021.Maturantët duhet të paraqiten në Universitetin Metropolitan Tirana nga data ...
Lexo më shumë...

Laboratori i FPGA në UMT në dispozicion të studentëve dhe kërkimit shkencor

FPGA-të (Field Programmable Gate Arrays) janë pajisje gjysmë-përcjellëse të bazuara në matrica Blloqesh Logjike të Konfigurueshme (CLB) të lidhura përmes linjave të programueshme. Gjithashtu, FPGA-të mund të ri-programohen në funksion të një aplikacioni apo funksionaliteti të dëshiruar pas ...
Lexo më shumë...

UMT fiton projektin e përbashkët me Université Paris-Est Créteil

Në kuadër të bashkëpunimit mes Universitetit Metropolitan Tirana (UMT) dhe Université Paris-Est Créteil (UPEC) në Francë është zyrtarizuar marrëveshja për një projekt të përbashkët akademik dhe shkencor, pjesë e programit Erasmus+. (Link: https://sciences-tech.u-pec.fr... ) Falë këtij partneriteti ...
Lexo më shumë...

Dy programe të reja profesionale për vitin e ri akademik në UMT

Ofertës akademike të Universitetit Metropolitan Tirana i shtohen edhe dy programe të reja profesionale dy-vjeçare për vitin e ri akademik 2020-2021. Programet e reja janë “Dizajn dhe Zhvillim Software” dhe “Sistem dhe pajisje elektrike”, pjesë e Fakultetit të Shkencave Kompjuterike dhe IT.Studentët ...
Lexo më shumë...

Inkubatori i Edukimit InED

Programi i inkubatorit të edukimit InED, ofron një kurs inkubimi për startupet dhe programet e akselerimit ku studentët, startupet dhe kompanitë identifikojnë nevojat e tyre të biznesit për zhvillim, krijojnë plane biznesi, prototipe, madje edhe produkte e shërbime për bizneset e tyre. InED inkubon ...
Lexo më shumë...

Mundësi për të ndjekur shkollën verore në Universitetin Perëndimor të Timisoarës

Për të gjithë ata që kërkojnë një eksperiencë të re akademike, Universiteti Perëndimor i Timisoarës në Rumani organizon shkollën verore online për studentët e ciklit Bachelor dhe Master. Shkolla verore do të ofrojë kurse multi dhe ndër disiplinore në datat 31 Gusht – 13 Shtator 2020.Universiteti ...
Lexo më shumë...

Anketa me studentët, suksesi i mësimit online në UMT dhe strategjia për vitin e ri akademik

Situata e pandemisë globale shkaktoi paqartësi dhe pasiguri për të ardhmen në sistemin arsimor, duke sjellë kalimin e proceseve akademike nga auditorët në platformat online. Universiteti Metropolitan Tirana ishte universiteti i parë që në muajin mars, menjëherë pas masave të njoftuara nga Këshilli ...
Lexo më shumë...

UMT bashkëpunim me disa universitete evropiane, së shpejti krijohet Instituti Francez i Teknologjisë

Të martën më 30 qershor patëm nderin dhe kënaqësinë të presim në Universitetin Metropolitan Tirana në një takim të gjatë pune z. Jérôme Spinoza, Këshilltarin e Bashkëpunimit dhe Zhvillimit Kulturor të Ambasadës Franceze në Tiranë si edhe grupin e profesorëve francezë Arben Çela, René Natowicz dhe ...
Lexo më shumë...

Hapet thirrja për bursa studimi në Universitetin Bielsko Biala, në Poloni, në kuadër të programit Erasmus +

A jeni të interesuar për të përfituar një bursë studimi në programin prestigjioz Erasmus + të Komisionit Evropian? A jeni gati për një super eksperiencë studimi ndërkombëtare? Ky është shansi Juaj. Universiteti Metropolitan Tirana u ofron mundësinë studentëve të tij të aplikojnë për bursa studimi ...
Lexo më shumë...

Hapen aplikimet për bursa në Parlamentin e Gjermanisë

A doni të merrni pjesë në praktikën e parlamentit gjerman 2021?Bursa Ndërkombëtare Parlamentare e Bundestagu-t Gjerman (IPS) ju mundëson ndjekjen nga afër të aktivitetit të përditshëm parlamentar gjerman përgjatë pesë muajve. Gjatë kësaj kohe do të punoni në zyrën e një deputeti si dhe keni ...
Lexo më shumë...

Edicioni i dytë i shkollës verore nga UPB dhe AUF, aplikimet e hapura deri më 30 qershor

Agencia Universitare e Frankofonisë (AUF) fton të gjithë studentët e ciklit bachelor dhe master të marrin pjesë në një eksperiencë ndryshe. Për shkak të pandemisë globale Covid-19, të gjithë të interesuarit mund të ndjekin edicionin e dytë të Shkollës Verore tërësisht online, nga komoditeti i ...
Lexo më shumë...

Pas mësimit online, studentët rikthehen në auditorë

Në datën 1 qershor studentët e Universitetit Metropolitan Tirana janë rikthyer në auditorë, pas një periudhe thuajse tre mujore mësimi online. Studentët e të tre cikleve të studimit rikthehen fizikisht në universitet për të përmbyllur punët praktike dhe ato laboratorike. Stafi akademik ka zhvilluar ...
Lexo më shumë...

Java e Inovacionit dhe Karrierës

Java e Inovacionit dhe KarrierësUniversiteti Metropolitan Tirana në bashkëpunim me Metropolitan Innovation Center dhe me partnerët e "EU for Innovation" zhvillon në datat 11 Maj deri 15 Maj një seri diskutimesh mbi inovacionin dhe prirjet më të fundit të karrierës, të moderuar nga lektorë shqiptarë ...
Lexo më shumë...

Vendim i Senatit Akademik të UMT për rikthimin në auditorë dhe datat e provimeve

Vendim i Senatit Akademik të UMT për rikthimin në auditorë dhe datat e provimeveSenati Akademik i Universitetit Metropolitan Tirana, në kushtet e mësimdhënies në distancë për shkak të pandemisë globale Covid-19, ka miratuar një sërë ndryshimesh në kalendarin akademik të vitit 2019-2020, për të ...
Lexo më shumë...

Senati Akademik i UMT miraton rregulloren e mësimdhënies online

Për të administruar në mënyrë sa më efiçente procesin e mësimdhënies online, Senati Akademik i Universitetit Metropolitan Tirana ka miratuar rregulloren e mësimdhënies në distancë. Siç edhe dihet, UMT ishte universiteti i parë shqiptar që në këtë situatë nisi procesin akademik online, përmes ...
Lexo më shumë...

UMT nis kurset përgatitore për Maturën Shtetërore: Udhëzime si mund t’i ndiqni

Universiteti Metropolitan Tirana nis kurset përgatitore për provimet e Maturës Shtetërore në lëndët e matematikës dhe të ekonomisë. Për shkak edhe të situatës së pandemisë globale dhe distancimit fizik, kurset do të ofrohen tërësisht online përmes platformës GoToMeeting. Kursi i matematikës do të ...
Lexo më shumë...

Fillon procesi akademik online për ciklin master

Ditën e hënë, më datë 30 mars 2020 do të nisë procesi akademik online edhe për ciklin master për studentët e Fakultetit të Inxhinierisë dhe Arkitekturës dhe për studentët e Fakultetit të Ekonomisë. Për studentët e Fakultetit të Shkencave Kompjuterike dhe IT, procesi akademik online do të nisë pas ...
Lexo më shumë...

Vendim i Rektorit të UMT: Procesi akademik vazhdon online

Në zbatim të urdhrit nr.190, datë 19.03.2020 të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale “Për mbylljen e veprimtarisë së institucioneve arsimore publike dhe jo publike dhe çerdheve për kufizimin e përhapjes së infeksionit covid-19” dhe urdhrit 97 të datës 19.03.2020 të Ministrisë së Arsimit,...
Lexo më shumë...

Edicioni i tetë i ICT Awards, Universiteti Metropolitan Tirana ndër mbështetësit kryesorë të aktivitetit

Universiteti Metropolitan Tirana do të jetë një ndër mbështetësit kryesorë të edicionit të tetë të ICT Awards Albania, garës mbarëkombëtare në teknologji. Në ceremoninë e hapjes, Presidenti i Universitetit Metropolitan Tirana Ing. Arjan Çukaj u shpreh se inovacioni është pjesë e pandashme e ...
Lexo më shumë...

Tre fakultetet e UMT bashkohen në “English zone”

Të sjellësh ide të reja dhe të prezantosh punime inovative përballë profesorëve dhe kolegëve të auditorit, dhe e gjitha kjo në gjuhën angleze. Ishte pikërisht ky qëllimi i workshopit dy-ditor “Bringing the Science of English Language Learning into Classroom” organizuar nga profesoreshë Sonila Daiu ...
Lexo më shumë...

Fillon edicioni i pestë i KVIPP, David Allen sjell praktikat më të mira ndërkombëtare

Ka filluar edicioni i pestë i Kursit të Vlerësimit dhe Investimit në Pasuritë e Paluajtshme në Universitetin Metropolitan Tirana. Ky kurs fillon në një moment të rëndësishëm sepse prej datës 14 janar ka hyrë në fuqi ligji për rivlerësimin e pasurive të paluajtshme, i cili ul detyrimin që paguhet në ...
Lexo më shumë...

Krijimi dhe dixhitalizimi i hartave kadastrale, UMT organizon workshop për specialistët e rinj

Në përfundim të semestrit të parë të këtij viti akademik, Departamenti i Inxhinierisë së Ndërtimit në Universitetin Metropolitan Tirana organizoi një workshop me temë “Krijimi dhe dixhitalizimi i hartave kadastrale në ARCGIS”, ku studentët e vitit të dytë të programit profesional 2-vjeçar Topografi ...
Lexo më shumë...

Tërmeti i 26 nëntorit, pedagogët e inxhinierisë të Universitetit Metropolitan vlerësojnë dëmet në terren

Në situata të vështira, sytë gjithmonë drejtohen nga profesionistët. Ashtu po ndodh edhe këtë herë, ku për të menaxhuar sigurinë e ndërtesave dhe për të bërë vlerësimin e dëmeve, është kërkuar ndihma e inxhinierëve. Profesorët e Universitetit Metropolitan Tirana kanë zbritur në terren që në orët e ...
Lexo më shumë...

Universiteti Metropolitan Tirana firmos marrëveshjen e bashkëpunimit me bursën e titujve ALSE

Universiteti Metropolitan Tirana firmos marrëveshjen e bashkëpunimit me bursën e titujve ALSEUniversiteti Metropolitan Tirana ka nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi me bursën e titujve ALSE, duke iu ofruar studentëve mundësi intershipi dhe praktikash.Studentët e Teknologjisë së Informacionit, ...
Lexo më shumë...
[  1  2 ]