Evente

UMT solidarizohet me Ukrainën, ofron dhjetë bursa studimi për studentët ukrainas 

UMT solidarizohet me Ukrainën, ofron dhjetë bursa studimi për studentët ukrainasUniversiteti Metropolitan Tirana do të ofrojë dhjetë bursa studimi për studentët ukrainas që do të qëndrojnë në Shqipëri si rezultatat i agresionit rus ndaj popullit ukrainas. Në një takim në Ambasadën e Ukrainës në ...
Lexo më shumë...

Universiteti Metropolitan Tirana hap thirrjen për kandidatë doktorature në Fakultetin e Shkencave Kompjuterike dhe IT

Universiteti Metropolitan Tirana (UMT) shpall hapjen e regjistrimeve për programin e ciklit të tretë doktoral në “Inteligjencë Artificiale dhe Sisteme Inteligjente” të ofruar nga Fakulteti i Shkencave Kompjuterike dhe IT.  Kandidatët që do të ndjekin programin e studimit doktoral do të kenë ...
Lexo më shumë...

Fillojnë regjistrimet për Kurset e Sipërmarrjes Sociale II nga UMT dhe Agjencia Universitare e Frankofonisë

Universiteti Metropolitan Tirana pas suksesit të edicionit të parë të Kurseve të Sipërmarrjes Sociale ,në kuadër të projektit për themelimin e Inkubatorit Social MetSInc (Metropolitan Social Incubator) të bashkëfinancuar nga Agjencia Universitare e Frankofonisë, shpall nisjen e  “Kurseve të ...
Lexo më shumë...

UMT dhe Regional Challenge Fund, do të bashkëpunojnë në dy programe trajnimi

Universiteti Metropolitan Tirana shton portofolin e partnerëve zhvillimor, duke fituar mbështetje financiare për dy programe studimi që do të rrisin kapacitetin profesional e do të aftësojnë më shumë studentët tanë për tregun e punës në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar.Universiteti Metropolitan ...
Lexo më shumë...

Seminari i hapur i Efiçencës Energjitike

Më datë 10 shkurt në orën 15:00 zhvillohet seminari i hapur i Efiçencës Energjitike, nga Universiteti Metropolitan Tirana.Ky seminar do të trajtojë disa çështje si: mënyrat e auditimit të energjisë, qytetet inteligjente dhe stimujt e Bashkimit Europian për qytetet me Efiçencë të lartë Energjitike, ...
Lexo më shumë...

Leksion i hapur me temë: "Organizational Changes in the Digital Age

Profesor Arben Asllani, pedagog i University of Tennessee at Chattanooga ndau me studentët e Fakultetit të Ekonomisë në UMT rrugëtimin e tij akademik, dhe mundësitë e studentëve në sajë të bashkepunimeve me universitete të huaja. Përgjatë leksionit u diskutua rreth ndryshimit që kanë pësuar ...
Lexo më shumë...

Trajnim për studentët, bursa e titujve ALSE

Bursa e titujve ALSE organizon trajnimin për konkursin ndërkombëtar "Bursa virtuale e titujve" për studentët e regjistruar në konkurs. 
Lexo më shumë...

UMT Alumni Awards 2021 për 10 vjet UMT!

UMT organizon ditën e mërkurë, datë 9 qershor 2021, ora 18:00 UMT ALUMNI AWARDS në mjediset e Hotel MAK Albania (Ish-Hotel Sheraton). Ky event është një moment krenarie ku do të shpërndahen çmime për Alumnin e votuar nga ju; do të rikujtojmë vitet e studimeve mes miqsh, e gjitha në 10 vjetorin e ...
Lexo më shumë...

First National Workshop about Coworking places in Albania

Coworking places have an increasing importance in today’s world. This open seminar sheds light in some characteristics of coworking places its role around the world and particular characteristics in Albania. The seminar will focus on a study about coworking places in Albania, including spatial, ...
Lexo më shumë...

Environmnetal Security and European Union

Open lecture: Environmnetal Security and European Union, by Dimitris Kantemnidis.Thursday, 20 May, 17:00. Online link: https://global.gotomeeting.com... Dimitrios Kantemnidis is a graduate of the Hellenic Naval Academy and joined the Greek Navy in 2000. He serves as a naval officer in the Greek ...
Lexo më shumë...

Ditët finale të Start-Up City 3: Juria, çmimet dhe idetë që konkurrojnë

Start-Up City 3 po i afrohet fazës finale, ku 13 idetë më të mira të biznesit do të konkurrojnë për çmimin e parë prej 2500 euro, por edhe çmimet e tjera si Startup-i më i mirë në teknologji, Sipërmarrësi më i mirë apo Startup-i më inovator. Start-Up City organizohet nga UMT, Metropolitan Incubator ...
Lexo më shumë...

Seksion informues mbi Start-Up City 3

Universiteti Metropolitan Tirana, së bashku me Metropolitan Incubator dhe Fakultetin e Ekonomisë në Universitetin e Tiranës organizon edicionin e tretë të "festivalit" më të madh të ideve startup në Shqipëri.Ky event mbështetet nga OTP Bank dhe Metro Design duke ofruar çmime të ndryshme dhe suport ...
Lexo më shumë...

Disa aspekte të parandalimit të pastrimit të parave

Dr. Roland Subashi, Përgjegjës Departamenti i Shkencave të Administrimit në UMT, do të ligjërojë mbi disa aspekte të parandalimit të pastrimit të parave. Ky event zhvillohet në kuadër të “Ditëve të Kërkimit Shkencor” të organizuar nga Fakulteti i Ekonomisë në UMT, ditën e martë në orën 18:00.Dr. ...
Lexo më shumë...

UMT Alumni Mentor

Universiteti Metropolitan Tirana prezanton programin "UMT Alumni Mentor" ! Një risi që nxit bashkëpunimin midis të diplomuarve dhe studentëve aktualë, me mundësi për këshillim karriere dhe përgatitje profesionale.Aktiviteti zhvillohet ditën e mërkurë, më 31 mars, 2021, ora 17:00 dhe mund të ndiqet ...
Lexo më shumë...

Digital Payments and FinTech, Blockchain Technology in Payment Systems

Industria bankare dhe e investimeve ka ndryshuar shumë dhe me zhvillimin e tregjeve dhe monedhave digjitale.Fakulteti i Ekonomisë në UMT në bashkëpunim me Dr.Holti Banka dhe Bernardo Correia Barradas, ekspertë në Bankën Botërore, organizojnë leksionin e hapur: Digital Payments and FinTech, ...
Lexo më shumë...

Tiparet e ekosistemit dhe të inovacionit të sipërmarrjes si kusht për zhvillim

Universiteti Metropolitan Tirana në bashkëpunim me University of Tennessee at Chattanooga në SHBA organizojnë leksionin e hapur me temë “Tiparet e ekosistemit dhe të inovacionit të sipërmarrjes si kusht për zhvillim” me pjesëmarrjen e Prof.Dr. Thomas Lyons, Prof. Asoc. Dr. Philip Roundy dhe Prof. ...
Lexo më shumë...

Webinar mbi projektin SMART4ALL

Smart4All është një projekt i finacuar nga Bashkimi Europian nën thirrjen e Horizon 2020, ku mund të aplikojnë organizata të ndryshme që nga universitetet, institucionet shkencore, SME-të, duke qenë i orientuar nga SEU countries. Në datën 2 dhjetor organizohet një Webinar informues mbi hapjen e ...
Lexo më shumë...

Data Mining Techniques in Customer Churn Prediction

“Data Mining Techniques in Customer Churn Prediction” titullohet webinari që do të zhvillojë prof. Mehmet Zirek në datën 27 nëntor, ora 12:30.Webinari ofrohet për studentët dhe profesionistët në fushën e telekomunikacionit, ku do të trajtohen koncepte si Modeling in Churn Prediction, Churn ...
Lexo më shumë...

metric4innovation

Në kuadër të programit EU for Innovation financuar nga Bashkimi Europian, GIZ dhe SIDA, do të vijojë eventi #metric4innovation, një javë e dedikuar për Metropolitan Innovation Center themeluar në Universitetin Metropolitan Tirana si një Qendër e cila i përgjigjët nevojave të të rinjve, studiuesve ...
Lexo më shumë...

Bauhaus Open Studio Tirana 2020

"Habitat-Rikonceptimi i Hapësirës së Banesës", një Projekt i Fondacionit Bauhaus Dessau në bashkëpunim me UMT. “Bauhaus Studio Tirana 2020” vjen në Universitetin Metropolitan Tirana në bashkëpunim me “Bauhaus Dessau Foundation”. Me programin e “Bauhaus Open Studios 2020 - TeachingModels” (nr. i ...
Lexo më shumë...

Erasmus Days në UMT

Një herë Erasmus, përgjithmonë Erasmus! Këtë slogan e njohin e të gjithë studentët që kanë përfituar nga bursat Erasmus+, ndërsa tani nisma europiane #ErasmusDays vjen në #UMT në datat 15, 16 dhe 17 tetor! Universiteti Metropolitan Tirana është pjesë e Erasmus+, në partneritet me 21 universitete ...
Lexo më shumë...

Be Active

Me sloganin #BeActive, Java Europiane e Sportit ka si qëllim të promovojë sportin dhe aktivitetin fizik në Europë. Kjo javë i dedikohet të gjithëve, pavarësisht moshës, përgatitjes fizike apo kushteve të tjera socio-kulturore. #UMT bëhet pjesë e këtij eventi duke organizuar një ditë hiking me ...
Lexo më shumë...

metric4innovation

Në kuadër të programit EU for Innovation financuar nga Bashkimi Europian, GIZ dhe SIDA, do të organizohet një javë dedikuar për Qendrën e Inovacionit themeluar në Universitetin Metropolitan Tirana si një Qendër e cila i përgjigjët nevojave të të rinjve, studiuesve dhe SME. Në ketë javë do të ...
Lexo më shumë...

Workshop: Kadastrimi, problemi i kohës

Departamenti i Inxhinierisë së Ndërtimit organizon Workshopin me tëmë “Kadastrimi – Problemi i kohës”. Në këtë ëorkshop studentët e vitit të dytë të programit profesional dy vjeçar në Topografi dhe GIS do të prezantojnë punimet e tyre në lidhje me aplikimet e gjeodezisë në ndërtim. Eventi ...
Lexo më shumë...

Leksion i hapur: “Future City” nga Prof. Dr. Andrea Haase

Departamenti i Arkitekturës dhe Planifikimit Urban në Universitetin Metropolitan Tirana organizon leksionin e hapur me temë “Future City”, me të ftuar arkitekten Prof. Dr. Andrea Haase. Prof. Dr. Andrea Haase është arkitekte dhe planifikuese urbane, prej vitit 2000 profesoreshë e Zhvillimit Urban ...
Lexo më shumë...

Leksion i hapur nga Departamenti i Arkitekturës dhe i Planifikimit Urban

Departamenti i Arkitekturës dhe i Planifikimit Urban në UMT organizon leksionin e hapur me temë “Inovacioni midis bulevardit dhe bulevardizimit: Një kronikë e shkurtër globalizimi urban, nga Tirana në Helsinki” më 29 maj, në orën 17:00. I ftuar është Romeo Kodra. Romeo Kodra është diplomuar në "...
Lexo më shumë...

Kurse përgatitore të Maturës Shtetërore

Universiteti Metropolitan Tirana nis kurset përgatitore për provimet e Maturës Shtetërore në lëndët e matematikës dhe të ekonomisë. Për shkak edhe të situatës së pandemisë globale dhe distancimit fizik, kurset do të ofrohen tërësisht online përmes platformës GoToMeeting. Kursi i matematikës do të ...
Lexo më shumë...

Start-Up City 2

Start-Up City, aktiviteti i organizuar nga Universiteti Metropolitan Tirana në bashkëpunim meFakultetin e Ekonomisë së Tiranës u finalizua me sukses të premten e 28 qershorit, duke shpallur dhefituesit e tij. Përgjatë tre ditëve, 20 të rinj u trajnuan nga sipërmarrës të suksesshëm për ndërtimin ...
Lexo më shumë...

Projektimi Arkitektonik dhe Fotografia

Është zhvilluar në Universitetin Metropolitan Tirana edicioni i dytë i ekspozitës studentore,“Projektimi Arkitektonik dhe Fotografia”. Punimet që studentët e Arkitekturës dhe Grafik-Dizajnitkanë zhvilluar përgjatë vitit, u prezantuan në një ekspozitë për publikun e gjerë. Të pranishëm ...
Lexo më shumë...

Leksione të hapura nga Departamenti i Inxhinierisë së Ndërtimit në UMT

Profesorët Dr. Nikolla Nika dhe Fatjon Saliu mbajtën leksionet e hapura me temë “Eurokodet dheimplementimi i tyre në Shqipëri” dhe “Analizë sizmike krahasimore midis përdorimit të Eurokodit8dhe KTP N2-89”. Prezantimi ishte interaktiv dhe kishte shumë interes nga ana e studentëve, pasitemat janë ...
Lexo më shumë...

Bringing the Science of English Language Learning into Engineering Classroom

Studentët e Universitetit Metropolitan Tirana finalizuan sot projektet e tyre në fushën e inxhinierisëdhe informatikës, ku punimet interesante dhe shumë cilësore që varionin nga robotika, platformatdixhitale dhe aplikacionet, u prezantuan në gjuhën angleze. “Bringing the Science of EnglishLanguage ...
Lexo më shumë...