Lajme & Aktivitete

UMT bashkëpunim me disa universitete evropiane, së shpejti krijohet Instituti Francez i Teknologjisë

Të martën më 30 qershor patëm nderin dhe kënaqësinë të presim në Universitetin Metropolitan Tirana në një takim të gjatë pune z. Jérôme Spinoza, Këshilltarin e Bashkëpunimit dhe Zhvillimit Kulturor të Ambasadës Franceze në Tiranë si edhe grupin e profesorëve francezë Arben Çela, René Natowicz dhe ...
Lexo më shumë...

Hapet thirrja për bursa studimi në Universitetin Bielsko Biala, në Poloni, në kuadër të programit Erasmus +

A jeni të interesuar për të përfituar një bursë studimi në programin prestigjioz Erasmus + të Komisionit Evropian? A jeni gati për një super eksperiencë studimi ndërkombëtare? Ky është shansi Juaj. Universiteti Metropolitan Tirana u ofron mundësinë studentëve të tij të aplikojnë për bursa studimi ...
Lexo më shumë...

Hapen aplikimet për bursa në Parlamentin e Gjermanisë

A doni të merrni pjesë në praktikën e parlamentit gjerman 2021?Bursa Ndërkombëtare Parlamentare e Bundestagu-t Gjerman (IPS) ju mundëson ndjekjen nga afër të aktivitetit të përditshëm parlamentar gjerman përgjatë pesë muajve. Gjatë kësaj kohe do të punoni në zyrën e një deputeti si dhe keni ...
Lexo më shumë...

Edicioni i dytë i shkollës verore nga UPB dhe AUF, aplikimet e hapura deri më 30 qershor

Agencia Universitare e Frankofonisë (AUF) fton të gjithë studentët e ciklit bachelor dhe master të marrin pjesë në një eksperiencë ndryshe. Për shkak të pandemisë globale Covid-19, të gjithë të interesuarit mund të ndjekin edicionin e dytë të Shkollës Verore tërësisht online, nga komoditeti i ...
Lexo më shumë...

Pas mësimit online, studentët rikthehen në auditorë

Në datën 1 qershor studentët e Universitetit Metropolitan Tirana janë rikthyer në auditorë, pas një periudhe thuajse tre mujore mësimi online. Studentët e të tre cikleve të studimit rikthehen fizikisht në universitet për të përmbyllur punët praktike dhe ato laboratorike. Stafi akademik ka zhvilluar ...
Lexo më shumë...

Java e Inovacionit dhe Karrierës

Java e Inovacionit dhe KarrierësUniversiteti Metropolitan Tirana në bashkëpunim me Metropolitan Innovation Center dhe me partnerët e "EU for Innovation" zhvillon në datat 11 Maj deri 15 Maj një seri diskutimesh mbi inovacionin dhe prirjet më të fundit të karrierës, të moderuar nga lektorë shqiptarë ...
Lexo më shumë...

Vendim i Senatit Akademik të UMT për rikthimin në auditorë dhe datat e provimeve

Vendim i Senatit Akademik të UMT për rikthimin në auditorë dhe datat e provimeveSenati Akademik i Universitetit Metropolitan Tirana, në kushtet e mësimdhënies në distancë për shkak të pandemisë globale Covid-19, ka miratuar një sërë ndryshimesh në kalendarin akademik të vitit 2019-2020, për të ...
Lexo më shumë...

Senati Akademik i UMT miraton rregulloren e mësimdhënies online

Për të administruar në mënyrë sa më efiçente procesin e mësimdhënies online, Senati Akademik i Universitetit Metropolitan Tirana ka miratuar rregulloren e mësimdhënies në distancë. Siç edhe dihet, UMT ishte universiteti i parë shqiptar që në këtë situatë nisi procesin akademik online, përmes ...
Lexo më shumë...

UMT nis kurset përgatitore për Maturën Shtetërore: Udhëzime si mund t’i ndiqni

Universiteti Metropolitan Tirana nis kurset përgatitore për provimet e Maturës Shtetërore në lëndët e matematikës dhe të ekonomisë. Për shkak edhe të situatës së pandemisë globale dhe distancimit fizik, kurset do të ofrohen tërësisht online përmes platformës GoToMeeting. Kursi i matematikës do të ...
Lexo më shumë...

Fillon procesi akademik online për ciklin master

Ditën e hënë, më datë 30 mars 2020 do të nisë procesi akademik online edhe për ciklin master për studentët e Fakultetit të Inxhinierisë dhe Arkitekturës dhe për studentët e Fakultetit të Ekonomisë. Për studentët e Fakultetit të Shkencave Kompjuterike dhe IT, procesi akademik online do të nisë pas ...
Lexo më shumë...
[ Page 1 of 2 ]Next