Blog

Vlerësues i pasurive të paluajtshme, profesioni më i kërkuar në fushën e "real estate"

Nga Dr. Nikolla Nika/ Vlerësimi i pasurive të paluajtshme është një profesion relativisht i ri në Shqipëri. Bëhet fjalë për rreth dy dekada e gjysmë që ushtrohet si profesion, ndërkohë që në botë numëron mbi dy shekuj aktivitet. Megjithatë, vitet e fundit “shkenca dhe praktika’’ e vlerësimit të ...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...

Tërmeti dhe “inxhinierët e antitërmetit”

Të gjithë përjetuam tërmetin e datës 21 Shtator kur ndjemë nën këmbët tona veprimin e forcave gjigante tektonike. Ndërtesat lëkundeshin si të ishin mbi valë dhe njeriun e thjeshtë e pushtoi frika dhe i lindi ankthi. Të gjithë, në atë moment kishin shqetësimin: “A do të rezistojë godina ku ...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...