Blog

Masteri Shkencor Në Inxhinierinë e Ndërtimit, në rrugën e Rinovimit dhe Modernizimit.

Programi “Masteri Shkencor në Inxhinierinë e Ndërtimit” në Universitetin Metropolitan Tirana, mbush tetë vjet jetë që kur ka filluar të zhvillohet. Ky program i licensuar me vlerësimin maksimal ka përshkruar një rrugë suksesi me të dy profilet e tij: Inxhinier Strukturist dhe Inxhinier ...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...

Unique EDUCATIONAL Project for 3rd year Architecture STUDENTS

INSPIRELI AWARDS would like to inform you that we are preparing for a launch of a unique, educational experience for UMT 3rd year Architecture students starting October 2022. In September 2022, the INSPIRELI AWARDS competition for Croatian holiday project will be launched (ending 14 February 2023). ...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...

Portofoli i Studentit të Arkitekturës Bunjamin Rexhepi

Architecture_Portfolio_BUNJAMIN.pdfPortofoli i Studentit të Arkitekturës Bunjamin RexhepiFrymëzuar nga Le Corbusier, portofoli i studentit Bunjamin Rexhepi ka në projektet e tij 5 pika: Ngritja e objektit mbi kolonaPlan i lirë në katet përdheFasada të lira Dritare horizontaleTarraca të gjelbëruara ...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...

Portofoli i Studentit të Arkitekturës Redion Lamaj

Një portofol është letra e prezantimit të një arkitekti që tregon jo vetëm përvojën e punës së bërë, por një instrument që pasqyron stilin dhe personalitetin që e dallon atë nga pjesa tjetër. Redion Lamaj frymëzohet nga arkitektura me forma kubiste të qarta, që e shohim tek veprat e Adolf Loos por ...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...

Universiteti Metropolitan Tirana finalizon projektin e kampusit të ri prej 20.000 metër katrorë

Projekti i kampusit të ri të Universitetit Metropolitan Tirana është finalizuar dhe së shpejti do të nisë implementimi për të pritur në mjediset moderne, prej më shumë se 20,000 metër katrorë, studentët, pedagogët, kërkuesit shkencorë e më gjërë duke u shndërruar në një pikë referimi për arsimin e ...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...

Projektim në Studio IV nga studentja e arkitekturës Pavlina Kumbulla

Përgjatë aksit rrugor të “Bulevardit të Ri”, përafërsisht 2,3 km larg qendrës së qyteti të Tiranës parashikohet një zhvillim i ri urban, i hartuar në vitin 2015 nga ‘Grimshaw Architects’. Detyra finale e lëndës ‘Projektim Arkitektonik Studio IV’ lidhet me këtë zhvillim, ku studentëve ju është ...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...

UMT një pol referimi për shkencat inxhinierike, rektori Karapici: Cilësia dhe ndërkombëtarizimi kryefjala e projekteve të ardhshme

Dhjetë vite në sektorin e arsimit të lartë e kanë kthyer Universitetin Metropolitan Tirana në një pol të rëndësishëm të shkencave inxhinierike, kompjuterike dhe atyre ekonomike. I konsoliduar në tre fakultete dhe aktiv në bashkëpunime e projekte ndërkombëtare siç janë “Eu for Innovation”, “Erasmus”,...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...

Banesa sociale, projektim arkitektonik nga Kejsi Kuzari

Si detyrë finale në lëndën e Studio IV në programin e Arkitekturës studentja Kejsi Kuzari ka realizuar projektin e një banese sociale.Gjurma e objektit jepet në një nga zonat më të frekuentuara të Tiranës, afër Ish Stacionit të Trenit, e cila kufizohet në anën perëndimore nga “Bulevardi i Ri” , ...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...

Inagurohet Metropolitan Innovation Center: Kërkimi shkencor më afër profesionistëve

Është inaguruar sot Metropolitan Innovation Center, një projekt i Universitetit Metropolitan Tirana në kuadër të programit “EU for Innovation” me mbështjen e Ambasadës së Suedisë në Shqipëri, GIZ dhe SIDA.

Është inaguruar sot Metropolitan Innovation Center, një projekt i Universitetit Metropolitan Tirana në kuadër të programit “EU for Innovation” me mbështjen e Ambasadës së Suedisë në Shqipëri, GIZ dhe SIDA. Në një ceremoni të kufizuar në pjesëmarrje për shkak të masave anti-covid, një vit pas ...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...

Revolucioni Bauhaus për Europën

Nga Ursula von der Leyen/ Duke kombinuar artin dhe prakticitetin, nismat pararendëse e të zgjuara të Bauhaus ndikuan konkretisht në tranzicionin shoqëror dhe ekonomik në shoqërinë industriale të shekullit XX.Një shekull më vonë po përballemi me sfida të reja globale: ndryshimet klimatike, ndotja, ...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...
Ursula von der Leyen
[ Page 1 of 4 ]Next