Blog

Universiteti Metropolitan Tirana finalizon projektin e kampusit të ri prej 20.000 metër katrorë

Projekti i kampusit të ri të Universitetit Metropolitan Tirana është finalizuar dhe së shpejti do të nisë implementimi për të pritur në mjediset moderne, prej më shumë se 20,000 metër katrorë, studentët, pedagogët, kërkuesit shkencorë e më gjërë duke u shndërruar në një pikë referimi për arsimin e ...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...

UMT një pol referimi për shkencat inxhinierike, rektori Karapici: Cilësia dhe ndërkombëtarizimi kryefjala e projekteve të ardhshme

Dhjetë vite në sektorin e arsimit të lartë e kanë kthyer Universitetin Metropolitan Tirana në një pol të rëndësishëm të shkencave inxhinierike, kompjuterike dhe atyre ekonomike. I konsoliduar në tre fakultete dhe aktiv në bashkëpunime e projekte ndërkombëtare siç janë “Eu for Innovation”, “Erasmus”,...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...

Projektim në Studio IV nga studentja e arkitekturës Pavlina Kumbulla

Përgjatë aksit rrugor të “Bulevardit të Ri”, përafërsisht 2,3 km larg qendrës së qyteti të Tiranës parashikohet një zhvillim i ri urban, i hartuar në vitin 2015 nga ‘Grimshaw Architects’. Detyra finale e lëndës ‘Projektim Arkitektonik Studio IV’ lidhet me këtë zhvillim, ku studentëve ju është ...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...

Banesa sociale, projektim arkitektonik nga Kejsi Kuzari

Si detyrë finale në lëndën e Studio IV në programin e Arkitekturës studentja Kejsi Kuzari ka realizuar projektin e një banese sociale.Gjurma e objektit jepet në një nga zonat më të frekuentuara të Tiranës, afër Ish Stacionit të Trenit, e cila kufizohet në anën perëndimore nga “Bulevardi i Ri” , ...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...

Inagurohet Metropolitan Innovation Center: Kërkimi shkencor më afër profesionistëve

Është inaguruar sot Metropolitan Innovation Center, një projekt i Universitetit Metropolitan Tirana në kuadër të programit “EU for Innovation” me mbështjen e Ambasadës së Suedisë në Shqipëri, GIZ dhe SIDA.

Është inaguruar sot Metropolitan Innovation Center, një projekt i Universitetit Metropolitan Tirana në kuadër të programit “EU for Innovation” me mbështjen e Ambasadës së Suedisë në Shqipëri, GIZ dhe SIDA. Në një ceremoni të kufizuar në pjesëmarrje për shkak të masave anti-covid, një vit pas ...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...

Revolucioni Bauhaus për Europën

Nga Ursula von der Leyen/ Duke kombinuar artin dhe prakticitetin, nismat pararendëse e të zgjuara të Bauhaus ndikuan konkretisht në tranzicionin shoqëror dhe ekonomik në shoqërinë industriale të shekullit XX.Një shekull më vonë po përballemi me sfida të reja globale: ndryshimet klimatike, ndotja, ...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...
Ursula von der Leyen

Kursi pasuniversitar në UMT: Si të bëhesh Auditues i Energjisë në një treg pune me profesione e role të reja

Intervistë me Dr. Klaus VogstadShqipëria ka vendosur një objektiv strategjik për reduktimin e konsumit të energjisë. Sektori i banimit përfaqëson konsumatorin më të lartë të energjisë. Standardet për përcaktimin e efiçiencës së energjisë përfshihen në legjislacionin përkatës për këtë çështje, dhe ...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...

Audituesi në energji, profesion që e kërkon koha!

Pak shënime (për një temë të madhe), të shkruara duke marrë shkas nga kursi i formimit të vazhduar “Auditimi në Energji” që organizon “Universiteti Metropolitan Tirana”, realizuar sipas normave dhe kërkesave të Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjetikës dhe që shërben si kusht paraprak për t‘u ...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...

Qendra Rinore në konceptin arkitekturor të studentëve

Punimet e studentëve të vitit të dytë të arkitekturës u përmbyllën me një projekt për ndërtimin e një qendre rinore. Koncept idetë e studentëve u hartuan nga Kejsi Kuzari, Pavlina Kumbulla, Pamela Robi dhe Llazmir Xhaxho, nën drejtimin e pedagogut Ernest Shtepani. Synimi i këtij projekti ishtë ...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...

Punimet e studentëve në Dizajn Grafik, nga krijimet e markave te retushimet e fotografive të vjetra

Mund të përjetoni një eksperiencë artistike përpara një pikture të Rembrandtit, ose përpara një punimi në dizajn grafik. Kjo shprehje e Stefan Sagmeister, ndër dizenjuesit më të njohur në industrinë e muzikës, vlen pikërisht për zhvillimin që ky drejtim po merr vitet e fundit, si kërkesë e shtuar ...
Share on Facebook
Tweet
Lexo më shumë...
[ Page 1 of 4 ]Next