Lajme & Aktivitete

Vendim i Rektorit të UMT: Procesi akademik vazhdon online

Në zbatim të urdhrit nr.190, datë 19.03.2020 të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale “Për mbylljen e veprimtarisë së institucioneve arsimore publike dhe jo publike dhe çerdheve për kufizimin e përhapjes së infeksionit covid-19” dhe urdhrit 97 të datës 19.03.2020 të Ministrisë së Arsimit,...
Lexo më shumë...

Edicioni i tetë i ICT Awards, Universiteti Metropolitan Tirana ndër mbështetësit kryesorë të aktivitetit

Universiteti Metropolitan Tirana do të jetë një ndër mbështetësit kryesorë të edicionit të tetë të ICT Awards Albania, garës mbarëkombëtare në teknologji. Në ceremoninë e hapjes, Presidenti i Universitetit Metropolitan Tirana Ing. Arjan Çukaj u shpreh se inovacioni është pjesë e pandashme e ...
Lexo më shumë...

Tre fakultetet e UMT bashkohen në “English zone”

Të sjellësh ide të reja dhe të prezantosh punime inovative përballë profesorëve dhe kolegëve të auditorit, dhe e gjitha kjo në gjuhën angleze. Ishte pikërisht ky qëllimi i workshopit dy-ditor “Bringing the Science of English Language Learning into Classroom” organizuar nga profesoreshë Sonila Daiu ...
Lexo më shumë...

Fillon edicioni i pestë i KVIPP, David Allen sjell praktikat më të mira ndërkombëtare

Ka filluar edicioni i pestë i Kursit të Vlerësimit dhe Investimit në Pasuritë e Paluajtshme në Universitetin Metropolitan Tirana. Ky kurs fillon në një moment të rëndësishëm sepse prej datës 14 janar ka hyrë në fuqi ligji për rivlerësimin e pasurive të paluajtshme, i cili ul detyrimin që paguhet në ...
Lexo më shumë...

Krijimi dhe dixhitalizimi i hartave kadastrale, UMT organizon workshop për specialistët e rinj

Në përfundim të semestrit të parë të këtij viti akademik, Departamenti i Inxhinierisë së Ndërtimit në Universitetin Metropolitan Tirana organizoi një workshop me temë “Krijimi dhe dixhitalizimi i hartave kadastrale në ARCGIS”, ku studentët e vitit të dytë të programit profesional 2-vjeçar Topografi ...
Lexo më shumë...

Tërmeti i 26 nëntorit, pedagogët e inxhinierisë të Universitetit Metropolitan vlerësojnë dëmet në terren

Në situata të vështira, sytë gjithmonë drejtohen nga profesionistët. Ashtu po ndodh edhe këtë herë, ku për të menaxhuar sigurinë e ndërtesave dhe për të bërë vlerësimin e dëmeve, është kërkuar ndihma e inxhinierëve. Profesorët e Universitetit Metropolitan Tirana kanë zbritur në terren që në orët e ...
Lexo më shumë...

Universiteti Metropolitan Tirana firmos marrëveshjen e bashkëpunimit me bursën e titujve ALSE

Universiteti Metropolitan Tirana firmos marrëveshjen e bashkëpunimit me bursën e titujve ALSEUniversiteti Metropolitan Tirana ka nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi me bursën e titujve ALSE, duke iu ofruar studentëve mundësi intershipi dhe praktikash.Studentët e Teknologjisë së Informacionit, ...
Lexo më shumë...

Njihuni me fituesit e edicionit të dytë të Start Up City, 20 ide të reja biznesi pushtojnë Tiranën!

Njihuni me fituesit e edicionit të dytë të Start Up City, 20 ide të reja biznesi pushtojnë Tiranën!Start Up City, aktiviteti kushtuar ideve të biznesit nga të rinjtë sapo mbylli siparin e edicionit të tij të dytë.Ishte pikërisht Universiteti Metropolitan Tirana, në bashkëpunim me Fakultetin e ...
Lexo më shumë...

Panairi i Karrierës në UMT, një hap më pranë suksesit profesional

Në prag të mbylljes së një tjetër viti të suksesshëm akademik, Universiteti Metropolitan Tirana hapi dyert për të gjithë studentët në Panairin e Karrierës gjatë të mërkurës së 29 Majit.Maturantë të cilët ende po kërkojnë vendin e duhur për të vazhduar studimet e larta, si dhe vetë studentët e UMT u ...
Lexo më shumë...

Rektori i Universitetit të Bielsko-Bialas viziton Universitetin Metropolitan Tirana

Rektori i Universitetit të Bielsko-Bialas viziton Universitetin Metropolitan TiranaRektori i Universitetit të Bielsko-Bialas në Poloni Jaroslaw Janicki dhe Drejtoresha e Marrëdhënieve me Jashtë, Hania Lamers vizituan Universitetin Metropolitan Tirana, ku patën takime me homologët e tyre shqiptarë ...
Lexo më shumë...